Véletlenül leöntöttem magam forró olajjal mit csináljak?
Szia!
Én annyit tudok mondani erre, mint ápolónő, és mint szenvedő alany (nekem forró leves ömlött a hasamra elég nagy területen úgy 2 hónapja), először is a hideg víz, vagy jegelés jó ötlet. Másodszor: a hólyagokat (vagy hólyagokat) semmi esetre sem szabad kipukkasztani!!!
Harmadszor: Nekem szerencsére volt itthon Aloe Vera gél, amit napégés utánra ajánlanak, de itt is teljesen jó. Tehát ha van valami napégésre ajánlott spray, kenőcs, az használhat. (Panthenol, Irix spray, Naksol, Bepanthen, bármilyen aloe vera gél, vagy spray, napozás utáni-napleégés elleni kenőcs - ez mind nyugtathat.) Én speciel nem kötöttem be, szabadon hagytam, és többször bekentem, éjszaka is. Szerintem ezért gyógyult meg hamarabb, már 5. nap egész szép volt. Az is igaz, a helye még most is látszik, de semmi forradás, csak sötétebb maradt a bőr, ami reményeim szerint előbb-utóbb le fog kopni. Ha nagyon fáj, bevehetsz fájdalom csillapítót is, de ha kenni tudod valamivel, akkor nem lesz rá szükség talán.
Jobbulást!
*hólyagot (vagy hólyagokat)
Bocsi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!