Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hogyan erősíthetem meg a...

Hogyan erősíthetem meg a körmeimet, ha azok lassankönt elválnak a körömágyamtól?

Figyelt kérdés
Gyakorló gitáros vagyok a zeneművészeti egyetemen, és a bal kezem körmei elég gyengék. A középső ujjamon lévő köröm vége a múlt héten kicsit az ujjam végén elemelkedett a "hústól", és bár már nem fáj, úgy néz ki, mintha kisebb felületen "tapadna". Cink és szelén hiányom volt, arra szedtem kiegészítőt, és a körmeim erőssek. Gondolom a sok gyakorlástól és a bal kéz terhelésétől emelkedett el a körmöm. Azt szeretném tudni, mi lehet erre a megoldás, visszanől e a köröm a húshoz? (Elnézést az egyszerű kifelyezésekért, kép híján megpróbáltam jobban körülírni a helyzetet.

2018. jan. 18. 17:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kellene elgondolkozni a hangszer-váltásról ?
2018. jan. 18. 18:02
 2/9 anonim ***** válasza:
38%

annyira nem értek ehhez, de a gitárosoknak van pengetőjük, hogy ne a kezüket sértse

nem tudom, hogy ez mindig kivetelezhető-e hogy azt használják

Lehet megérne egy próbát, ha nincs még ilyened

2018. jan. 18. 19:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2. Ezzel a pengetős megoldással két gond van. A zeneművészetin valószínűleg klasszikus gitár a hangszere, ahhoz nem használnak pengetőt. A másik, hogy bal kezére panaszkodik, ami jobbkezes embernél a "lefogó" kéz, nem a pengető.
2018. jan. 18. 21:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Csakugyan nem megoldás a pengető a Zakon, és a bal kezemről van szó. A sok gyakorlás mehetett a körmöm rovására, és nem csinálom rosszul, egyszerűen a körmeim gyengék. :)
2018. jan. 19. 17:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Ujjpengető (fingerpick)?

[link]

[link]

[link]

2018. jan. 19. 18:17
 6/9 anonim ***** válasza:
A gitárod frankó egyébként? Hangszerész által beállított, szemöldök hornyok, húrmagasság, nyakgörbület tuti jó? Bundmagasság használható? Könnyebb húrok léteznek, át tudsz állni rájuk a hangszereddel? Így hirtelen...
2018. jan. 19. 19:11
 7/9 anonim ***** válasza:

5.

Rohadt macerás lenne ilyennel lefogni a húrokat. :D

2018. jan. 19. 20:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségeket, a jobb kezemmel minden oké, 14 éve játszom, normal húrokat hasznélok, és a gítárom egy a kezemre készült mesterhangszer, szóval biztosan nem a hangszerem, húrjaim, vagy a technikám hibája. :D Inkább az érdekelne, hogyan erősíthetem a körmeimet. :)
2018. jan. 19. 21:32
 9/9 anonim ***** válasza:
#7: Meg sem fordult a fejemben, hogy ezekkel fogja le a húrokat. Azt hittem balkezes, ezért bal kézzel penget. Általában a pengető ujjak körmei gyengülnek el, töredeznek meg. Ezért gondoltam.
2018. jan. 19. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!