Meddig fog fájni?
Figyelt kérdés
Totál más téma, tudom, de megőrülök a fájdalomtól. Levágtam tegnap az ujjam hegyét, csontot vágott. Doki ellátta, de nem tudtam megkérdezni, mennyi ideig fog ennyre őrülten fájni? Nem varrták vissza a darabot, nem varrták össze sem. Egy spéci fóliát húztak rá, hermetikusan zárja a sebet, de *urvára szorít is. mennyi ideig lesz ilyen rossz?2016. júl. 5. 18:56
1/6 Titok 20+/f válasza:
Kb 2-3 hétig hasonlóan jártam én is
3/6 anonim válasza:
hát annyira nem fájhat ha erre van erőd hogy netezzél akkor még nem tudod milyen az igazi fájdalom...
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. kicsit félek fájdalomcsillapítót bevenni. Okozhat az bármi gondot a sebregenerálódás során? akadályozza vagy késlelteti azt?
2016. júl. 5. 19:01
5/6 A kérdező kommentje:
nem, komolyan nem őrjöngök a fájdalomtól, különben nyilván ki sem engedtek volna. de létezik ez az idegesítő, éles, hullámzó fájdalom is, amihez nehéz hozzászokni, pláne elfeledkezni róla.
Pont olyan, mint amit te okozol a szánalmas és szükségtelen okoskodásoddal, amit ezzel a semmitmondó klisével próbáltál meg kifejezni, kedves harmadik válaszoló. Köszönöm, hogy vannak ilyen emberek ezen a világon, fantasztikus vagy!
2016. júl. 5. 19:06
6/6 anonim válasza:
Gondolom hasonló ez a lüktető fájdalom, mint amikor én egyszer lefagyasztottam az ujjam hegyét. Benyúltam a hűtő tetején lévő fagyasztóba, és a mutatóujjam odaragadt egy pillanat alatt. Akkor jött a pánik, nem akarta elengedni. Végül nagyobb erővel lerántottam, és nézem hófehér az ujjam hegye. Akkor nem is fájt, teljesen érzéketlen volt. Na amikor elkezdett kiengedni, gondolom regenerálódni, akkor jött valami elviselhetetlen, lüktető fájdalom. :D Kisgyerek voltam még, így gyógyszert nem mertem bevenni, így csak bekötöztem, de nagyon fájt. Elvileg ugyanez a fájdalom jelentkezik az égési sérülteknél is, csak ott a baleset következtében rögtön van fájdalom, itt meg később jön elő. Én is tudtam azt az egy ujjamat leszámítva bármit csinálni, kínomban emlékszem, hogy rengeteget ettem, csak hogy valamivel eltereljem az érzetet. Megpróbálhatod azt is akár, hogy kicsit megütögeted a másik kezed, vagy megcsíped magad erősebben több helyen a testeden, így az agyad nem fog csak az ujjadra koncentrálni, és köztudott, ha szétszórtan van több fájdalom inger, az még mindig elviselhetőbb, mint ha egy pontban egy nagyon erős. Mivel neked csonkítás történt, így gondolom tovább fogsz szenvedni, ezért ha nem vagy hajlandó fájdalomcsillapítót bevenni, akkor más eszközökhöz kell folyamodni. Az ilyen erős fájdalom hajlamos émelygést, később hányingert is okozni (ez tapasztalat), és az nagyon nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!