Étkezési zselatint hogyan fogyasszam kefirben, joghurtban, úgy hogy még ne kocsonyásodjon meg?
A zselatin, ha folyadékkal érintkezik azonnal kocsonyásodni kezd.
Ízületi gyulladásra feleslegesen iszod, mert nem lesz jó.
Pár évvel ezelőtt még külsőleg ajánlották a használatát, ami ideiglenesen még működhet is, mert ilyenkor a bekent területet hűti, hatása csak ideiglenes.
A zselatin segíthet, de önmagában biztosan nem fogja megoldani a problémát.
Először is végeztess tesztet Lyme-kórra! Nem gyógyuló térdízületi gyulladások mögött viszonylag gyakran ez áll, és ha valóban Lyme-ról van szó, azt nagyon fontos kezelni, és nagyon fontos, hogy nem szabad szteroid gyulladáscsökkentőt alkalmazni!
Az étkezési zselatin helyett inkább egyél sok húslevest meg kocsonyát csontokból, bőrkékből, ízületekből főzve. Kellemesebb élmény is, és egy csomó egyéb hasznos anyagot, ásványokat is tartalmaz.
Szedj glükózamin tartalmú étrendkiegészítőt, pl. kagylókivonatot.
Viszonylag gyakran valamilyen autoimmun folyamat áll a háttérben, e miatt sokaknál jelentősen javul a glutén és a tejfehérjék elhagyására. Ha ilyen van a háttérben, 4-6 hét alatt kiderül, mert ennyi idő alatt javulásnak kell lennie. Egy próbát megérhet, másfél hónapig nem eszel glutént, egy másik alkalommal pedig a tejfehérjét iktatod ki teljesen. Utána tudni fogod, hogy kerülnöd kell-e ezeket az ételeket, vagy visszahozhatod az étrendbe.
Aztán persze az is lehet, hogy egyszerűen kopásról van szó, nagy terhelés és/vagy az eltelt évek miatt. Ez esetben leginkább a glükózamin tartalmú étrendkiegészítőt tudom javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!