Idegi becsípődés?
Nekem volt ilyenem, számítógépes munka közben görnyedten ültem sokat. De nemhogy műtétről de még orvosról sem akartam hallani. Hanem mozdulatlanul kialudtam magam. Mivel a legkisebb mozdulatra is pokolian fájt. Ébredés után éreztem hogy regenerálódott, de még fájt egy kicsit. Ezért tovább pihentettem semmittevéssel, hogy az agyam minden sejtje a gyógyulásra fókuszálhasson. Aztán mikor elmúlt a fájdalom, óvatos kompenzáló testmozgásokat végeztem. Amihez kedvem volt, nem követtem videós gyógytorna anyagot. Így erősödött tovább. Eljutottam odáig is az erősödéssel, hogy a szülői háznál bozótot tudtam irtani csákánnyal és fejszével. És az elégedett mosolyig. Valamint gyógyultan sokat kerékpároztam és mozogtam a természetben. Meg a házamnál minden fizikai munkát megcsináltam hogy azzal is vegyes mozgást végezzek. Persze hangsúlyozom, hogy mozgatni csak akkor szabadott ha már nem fájt, legalábbis csak elenyészően fájt mint valami szúnyogcsípés.
Utána láttam például ezt a két ismeretterjesztő filmet a helytelen gerinctartásról:
Porckorongsérv - mitől lesz gerincsérved és hogyan gyógyulj meg belőle? 1.
https://www.youtube.com/watch?v=ox9LteLslmA
Mitől leszel gerincbeteg és hogyan gyógyulj meg belőle? 2.
Gyógytorna, úszás, kímélet. Kevés ülés (óránként felállni(!) min. 5-10 percre, de inkább gyakrabban). Talpbetét, ha van lúdtalpad. Normális, ergonomikus szék.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!