Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Miért fáj a térdem a futástól?

Miért fáj a térdem a futástól?

Figyelt kérdés
Valamivel több, mint 1 hónapja kezdtem el kocogni. Heti 3x csinálom aszfalton. Edzésterv szerint haladok, mely felkészít az első 5 km-es távra egyhuzamban lefutva. Az a gond, hogy évek óta nem futottam már, aktívan nem sportoltam, és nem szeretnék beruházni addig 30 ezer forintos speciális futócipőre (haverom nagy futó, ennyibe került a speciálisan egyénileg kialakított cipő a lábára), amíg nem érzem, látom magamon, hogy komolyabban menne ez és nem adom fel 2-3 hónap után. A futócipőm így egy eléggé lapostalpú utcai sportcipő. A futás alatt jól bírja a térdem, de azután 1-2 nappal elkezd a bal térdem fájni. Érzem, hogy az izületnél fáj, belső oldalon. De csak a bal lábanál van ez. Mondjuk eléggé magas is vagyok, 190 cm, meg ehhez 97 kg, ami nem izom, de nem is háj, zsír. Hús.

2015. dec. 23. 01:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem is fajt nagyon a futastol,delkezdtem magnezium kalciumot szedni es abbamaradt
2015. dec. 23. 03:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Aszfalton futni sima sportcipoben nem a legjobb. Sem a boltozatokat, sem a bokadat nem tartja. Futas közben sokkal nagyobb erők hatnak az egesz alsovegtagodra, azokat meg valahogy csillapitani kell. Ha nem a felulettel, amin futsz, akkor azzal, amiben futsz. Hasonloan fukar okokból én is igy futottam kezdetben, aztán a fajdalom ravett, hogy vegyek egy futocipot. Vannak olcsóbbak is. Azt nezd, hogy magas legyen, az alja meg parnazott.
2016. jan. 6. 13:21
 3/3 anonim ***** válasza:
bizonyosodj meg róla hogy nincs-e lúdtalpad, sokan legyintenek rá de ha terhelésnek tesszük ki magunkat a lúdtalp kinyirja a térdizületeket
2017. máj. 10. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!