Lehetséges, hogy a szivem tönkrement futás utáni guggoló gyakorlattól?
Körülbelül 400 métert futottam majd egy perc pihenő után guggoltam 3X8 sorozatot fel és le
Azóta a vérnyomásom 110-ről 130-138-ra ugrott
Lehetséges, hogy a szivem tönkrement?
Köszi a választ
Sajnos ez fél éve történt, a vérnyomásom azóta beállt 110-ről a magasabb 130-138-as értékre
Mivel a futás összehúzza a szivet a guggolás meg kitágitja azt, ezért gyanakszom arra, hogy a szivben futó erek kitágulhattak elviszeresedhettek és ezért magasabb a vérnyomásom
igen de ha belegondolsz a két gyakorlat teljesen különböző, az egyik összehúzza a szivet a másik meg felpumpálja
Ez igy egymás után 1 perces pihenővel lehet, hogy nem egészséges én meg ennek nem voltam tudatában :(
Először is, hány éves vagy? A normális vérnyomás 20 éves kor felett 100+életkor.
Most csak nagyon találgatás lesz, amit írok: olyasmi történt, mint mikor a kicsit eldugult lefolyó pumpálás után látszólag még jobban eldugul. Volt egy csomó lerakódás az érfalaidon, amit a terhelés megbolygatott, ettől a szívednek nehezebb dolga lett (viszont így tudnak tisztulni az ereid). Szóval ez alapján (ez alapján! vaktában írom!) az lenne a megoldás, ha további kardio gyakorlatokat csinálnál rendszeresen. Elmehetsz orvoshoz, szívultrahangra is, de ha vérnyomáscsökkentőt felírnak, azt semmiképpen ne szedd.
33 /f vagyok
Nem hiszem, hogy lerakódás lenne a szivemen mert eléggé karban volt tartva mindig, 7 éves korom óta rendszeresen sportoltam egészen mostanáig
Mostanában annyira magasnak érzem a pulzusom és emelkedett a vérnyomásom is, hogy zavaróan gyorsan ver a szivem
EKG jó, vérképem jó, vérnyomást az orvosok megfelelőnek gondolják (véleményem szerint nem megfelelő túl magas)
Ha bestresszelek minimálisan is, akkor a gyors szivverésem a duplájára triplájára nő ezáltal már pánikrohamokat kiváltva nálam ez a probléma fő lényege
De hiába szedem a nyugtatókat azok nem sokat érnek
Kissé a vérnyomásom lejjebb esik tőlük de például edzeni sem edzem már pár hónapja mivel a csontig beesik az arcom ami már egyébként is be van esve véleményem szerint az állandó magas pulzustól
Nemtudom mi lenne a megoldás: igen erős stresszoldót szedtem ami már fizikálisan impotenciát váltott ki nálam (a betegtájékoztató szerint előfordul gyakorta, az orvosom szerint nem lehetséges szóval akkor ezt rakja valaki össze) de azt is mintha megszokta volna egy idő után a szervezetem és csinálta tovább a heves szivverést és jöttek a rohamok továbbra is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!