Próbálta már valaki összevarrni saját sebét? Hogyan kell? Milyen tű kell hozzá, sima jó? Fogselyem tényleg jó hozzá?
9
Így igaz, normális esetben nem tenném meg. Gyerek koromban sok rossz tapasztalatom volt, a tű, varrás és orvos hármassal, úgyhogy brutális fóbiám van az egésztől.
Ennek ellenére ha úgy hozná a helyzet képes lennék rá.
A fájdalom nem igazán kérdés, mert meg lehet szüntetni (emlékeztek még a szerzetesre aki felgyújtotta magát és nyugodtan tovább ült?)
bár lehet ezt egy orvosnak hiába próbálnám magyarázni. :)

A fogselyem is szálakból áll :) legalábbis az enyém. Abban, hogy sterilizálják-e én nem lennék olyan biztos (gyanítom nem), de ha mégis az csak addig tart, míg ki nem bontod a csomagolást a kezeddel amin hemzsegnek a mikrobák :)
7-es voltam

"A fájdalom nem igazán kérdés, mert meg lehet szüntetni (emlékeztek még a szerzetesre aki felgyújtotta magát és nyugodtan tovább ült?)
bár lehet ezt egy orvosnak hiába próbálnám magyarázni. :)"
Tisztában vagyunk a fájdalom percepciójának mechanizmusával, azzal is, hol és hogyan lehet beavatkozni a folyamatba. Nincs benne semmi ezoterikus, természetfeletti dolog.:D
Azt viszont kétlem, hogy te tisztában vagy vele.
12
Persze hogy nem teljesen steril, de jobb a helyzet mint egy cérnánál.
Szerkezetileg sem olyan porózús, azt viszont már nem tudom mekkorák a lyukak, megfelelőek-e a baktériumoknak.
Egyébként meg teljesen sterilizálni max autoklávban tudnád, de ahhoz az adott testrészt is be kéne tenni, úgyhogy fölösleges a sterilitáson vitázni. Ha csináltál már valami steril in vitro, akkor tudod hogy a sterilitásnak, semmi köze nincs egy kórházhoz, se semmilyen nyílt térhez.
13
Szóval ha levágnám a kezed, meg tudnád csinálni hogy ne érezd, mindenféle fájdalomcsillapító és külső tényező nélkül?
13
Bocsánat de nagyon erősen kétlem, hogy az orvostudomány nagy része bármit is tudna az érzékelés folyamatáról, sőt, egyenesen a valóság ellentétében hisznek.

17
Én anno sima zárt diy glove box-ot használtam. :D
Sterilizálás peddig kuktában, vagy sütőben ment, azt is oda lehet írni a listára, bár lehet nem olyan hatékony. :D
18
Az érzékelés azért elég komoly témakör hogy kifejtsem ide. :D
Főként a fájdalom megszüntetésére céloztam, hogy nem szüntetik meg a fájdalmat csak torzítsák az érzékelését.
Ami "nem baj" de ez így teljesen tudattalan folyamattá alacsonyodik.
Nincsenek tisztában a fájdalom valódi miben létében.
De most komolyan, magyarázd meg orvosilag miért nem volt semmi fájdalma a szerzetesnek, minden külső hatást kizárva?
Most nem akarok más példát hozni, de beugrott egy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!