Ha valakit elütnek milyen sérülései lesznek?
Ha valkit elütnek mert hirtelen az autó elé lép milyen sérülései lesznek? Mennyi az esélye,hogy túléli?
Az autó kb. 40-50 km/h-s sebesséhggel jön. Az adott emberrel mi lesz? Átrepül az autón vagy az alá kerül?
Az érkezésétől is függenek a sérülések? A traumára szállítják, de mentővel vagy helikopterrel, ha a kórház kb. 10-15 percre van?
Egy házi dolgozathoz kell a sztori, nagyon élethűnek és valóságosnak kell lenni. A válaszokat köszönöm!
rengeteg sérülést okozhat attól függően milyen irányból, szögből éri a kocsi, h esik az illető kocsin végig gurul és hátul leesik esetleg előre repül ráesik másra, üveg szilánkba, esetleg betonpóznának szóval helyzete válogatja
lehet koponya törés, agyban vérzés, arckoponya törés, borda, gerinc kar, csípőcsont, lábcsontok, karcsontok törhetnek, szilánkosra is akár
lehet belsőszervi vérzés májtót a veséig stb
a sérülés mértékétől függ hogyan szállítják és hova ha olyan akkor miután stabil a beteg speciális osztályra vagy fel pestre de ilynekor mindig traumatológia sebészeti osztályra kerülnek agyvérzés esetén esetleg neurológia osztályra vagy onnan hívnak hozzá szakembert
Értem,köszönöm.
És mi van akkor,ha cserbenhagyásos gázolás és senki sem mer odamenni?
a mentőt akkor is kihívja vlki ha még nem is mer elsősegélyt nyújtani
sokszor ha nincs légzés szívmegállás ez a jobb ha nem nyúlnak hozzá
mert ahogy írták a gerincsérültet nem szabad csak úgy mozgatni
Értem.
És ha valaki odamegy és rázza az illetőt,hogy keljen fel vagy ilyesmi? azzal akkor csak árt? jól értem?
eleve értelmes ember aki látja h elütötték és vérzik vlhol eszméletlen akkor nem rázza meg mint őrült
ha nem megnézi van e pulzusa légzése
de ha nem ért hozzá az illető tárcsázni a 104-et és a diszpécser mondani fogja a dolgokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!