Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Kinél mi vált be derékfájdalom...

Kinél mi vált be derékfájdalom esetén?

Figyelt kérdés
Tegnap egy lépés után megfájdult a derekam! Rosszul léphettem vagy nem tudom! Éppen az óvodából tartottunk haza, félúton történt alig bírtam hazamenni! Otthon még többször olyan iszonyatos fájdalmat éreztem ha rosszul mozdultam , hogy szinte összerogytam! Ma elmentem dokihoz, nem mondta konkrétan, hogy mi ez, én idegbecsípődésre gondolok! Csak írt fel gyulladáscsökkentőt, meg szedjek fájdalomcsillapítót, kenegesem valami reumakenőccsel! Kinél mi vált be? Van esetleg valami tornagyakorlat vagy házi praktika amitől hamarabb elmúlik? Jó lenne mert még picurkák a gyerekeim! A kicsit most fel sem tudom venni! Lányom 4 és fél éves, fiam még csak 22 hónapos! Most fordult ilyen elő először, milyen hamar múlhat el!

2015. ápr. 22. 17:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Ennek előzménye a helytelen (előre görnyedt) gerinctartással történő sok ülés lehetett. Nekem is volt ilyen, egy átlagos mozdulat után nagy fájdalom volt. A fájdalom csillapítását azért nem javaslom, mert becsapod vele testedet, a tested azt hiszi ha nincs fájdalom akkor tovább folytathatod a helytelen gerinctartást. Hanem ha már fájt, én mozdulatlanul kialudtam magam hogy regenerálódjék amennyire csak tud. Így is lett, ébredés után már tudtam mozogni. Majd mikor két nap után már teljesen elmúlt a fájdalom, az üléskor kompenzáló mozgásokat végeztem és igyekeztem rendesen ülni. Sokat sportoltam hogy erősödjek, kerékpároztam de nem azért mert ez a legjobb gyógyszer erre hanem mert amúgy is imádok biciklizni a természetben és néha azt is tolni kellett páldául rossz utakon, tehát vegyes mozgás volt. Majd mikor kellően erősnek éreztem, a szülői háznál bozótirtást és hasonló keményebb munkákat végeztem, persze figyelmesen, és fokozatosan terhelve. Majd mikor már Rambo-nak éreztem magam, örömtől könnyes szemekkel futottam a természetben hogy bivalyerős és edzett legyen a valaha valószínű becsípődött idegű gerincem. Nem tudtam volna megbarátkozni azzal a tudattal hogy műtéttel fémekkel korrigálják azt a részt mint valami sci-fi filmben.

Ez a film és a jobb oldali listában lévők a helytelen gerinctartásról szólnak:

https://www.youtube.com/watch?v=ox9LteLslmA

Ha neked is ez okozta akkor az ok ismerete már 90 %-os gyógyulás, mert tudod mi ártalmas és hogy tehetsz ellene.

2015. ápr. 22. 17:29
 2/3 anonim válasza:
Minden hónapban így jàrok,Flector por a legjobb! Megiszol belõle 3-at,és elmúlik!
2015. ápr. 22. 17:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Azt nem tudtam megtenni, hogy mozdulatlanul kialszom magam, mert mint írtam két pici gyermekem van!
2015. ápr. 23. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!