Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Bokatörés (műtét) után meddig...

Bokatörés (műtét) után meddig fog dagadni a lábam?

Figyelt kérdés

1 hete leszedték a gipszet. És minden nap bedagad. Járok gyógytornára is.

Meddig fog fájni még lépéskor? Illetve meddig fog még dagadni?

Járás már félig meddig megy. Még be van húzódva az izom.

Valami tipp az apadásra? Pihentetésen kívül.

2015. márc. 4. 18:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Jegeld a következő képpen: jégzselét ráteszed 3 percre egy konyharuhán keresztül, majd leveszed róla a lábad és 3 percig jég nélkül pihenteted, majd ezt megismétled egymás után párszor. Visszateszed a jégre a zselét és még a nap folyamán megismételed kb kétszer. Éjjelre vizes ruhával betekered a lábad ahol fáj, és jól betakarva ebben alszol. Én is bokatörés után vagyok és ezt csinálom és rohamosan javul. Igaz nekem nem műtötték a bokám, de tudom milyen lehet neked, mert volt már műtve is a lábam.
2015. márc. 4. 22:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Jegelés. De egyéni adottság kérdése is, hogy meddig dagad, mindenkinek a szervezete máshogy reagál. Nekem csuklóm törött, műtötték és erősen dagadt, aggódtam is nagyon. De meggyógyult rendesen. Én pár napig kaptam vizhajtót is a dagadás miatt, hogy ne ödémásodjon. Csonttörésnél nem szabad türelmetlennek lenni, hosszan dolgozik a szervezet, mire újraképződik az a csont, legalább fél év... Van benne fém? Ha jársz gyógytornára, kérd ki a gyógytornász tanácsát. Tornásztatás közben nekik több idejük van a beteggel foglalkozni, beszélgetni, mint a dokinak. Nekem nagyon sokat segitett a gyógytornásznő, sok jótanáccsal ellátott.
2015. márc. 5. 18:06
 3/3 anonim válasza:
Tavaly aprilisban tortem el a bokam.nekem is mutottek..6hetig gipszben volt es amikor leszedtek ra 3 hetre tudtam ugy menni h nem faj!! Viszont amikor egyenletlen talajra leptem vagy kore huu az nagyon sokaig volt gipszleszedes utan meg 5honapig is nagyon fajt..meg neha most is..ne aggodj normails h betagad..nekem az orvosom azt javasolta hogy faslizzam be bokatol terdig.(de nwm tudom hogy a te eseted milyen es hogy jo-e ha faslizod) inkabb kerdezs meg az orvosod h mit tudna ajanlani.hat a dagada nekem ugy nyar vegwre szepen lement viszont nagyon kiall a torott resz ami mar nem a dagadas hanem a csavar...jobbulast es kitartast;)
2015. márc. 7. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!