Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mitől fáj a sípcsontom futás...

Mitől fáj a sípcsontom futás után?

Figyelt kérdés

2 napja kezdtem el futni, reggelente, nem sokat, konkrétan még csak 10 percet, mivel nem vagyok hozzászokva, betonon futok, súlyfeleslegem is van.

Addig nem fáj a sípcsontom, amíg meg nem állok, de utána alig bírok sétálni is. Aztán ha ráveszem magam, hogy tovább fussak, akkor mérséklődik a fájdalom, de ha újra megállok, akkro megint fáj. Mitől lehet ez? Nem akarom szünetelteni a futást, hiszen csak most kezdtem.

2014. okt. 6. 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Kitartás, nekem is fájt. Előbb-utóbb meg fog szűnni a fájdalom, ha megerősödött a izom. Én addig bengay krémmel kentem.
2014. okt. 6. 09:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez termeszetes, nem vagy hozzaszokva. 1.5-2 het utan nem fog fajni. Kitartas!:)
2014. okt. 6. 09:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Velem ugyanez volt, orvos azt mondta rá, magnézium hiány. Nem nagyon akartam hinni neki, azt hittem komolyabb a baj, de elkezdtem szedni, és néhány hét alatt teljesen elmúlt a fájdalom. Persze az idő alatt is futottam, meleg és hideg lóbalzsamot, tigris tapaszt, sportkrémeket használtam, de most már ezekre is csak ritkán van szükségem.

Kitartás!

2014. okt. 6. 10:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Sok ilyennel találkoztam már, és az előző válaszolókkal ellentétben egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy magától elmúlik, sőt, terheléstől nagyon komolyan bedurranhat. A sípcsont menti fájdalom igen gyakori oka a csonthártyagyulladás, akut gyulladással pedig nem futunk, ki kell pihenni. A túlsúlyosakat ez különösen fenyegeti.

A legfontosabb kérdés, hogy rendes aszfaltra tervezett, új futócipőben futsz-e. Edzőcipő, sportcipő nem jó! A másik, hogy mekkora a túlsúlyod. Van az a határ, ami fölött kifejezetten veszélyes a futás, akár haza is vághatod a térdedet.

2014. okt. 6. 19:41
 5/5 A kérdező kommentje:
én is olvastam komoly gyulladásokról, de ha már ez első futás 5. percében fáj, az nem hinném, hogy attól lehet.
2014. okt. 6. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!