Mitől fájhat a sípcsontom és a lábszáram futás közben? Mit tegyek ellene?
Múlt héten hétfőn kezdtem futni. Tegnap és ma, amikor futottam egy idő után elkezdett fájni a lábszáram, a sípcsontom körül. Olyan furcsa érzés volt, leírhatatlan, de kb. azt éreztem, hogy állni sem bírok tovább, hogy nem futni vagy sétálni.
Én arra tippelek, hogy azért fájhat, mert a pályán, ahol futok kissé kemény a salak. A pálya közepe viszont füces placc és gondoltam futok annak a szélén, de mivel nem volt gondozva és ki van szárazva, full kemény, összeállt föld van ott is, tehát az sem jó.
Fájhat ettől a lábszáram? Mit tehetnék a fájdalom ellen?
Tehát, kissé félreérthetően fogalmaztam meg, kijavítom: futás közben fáj a lábszáram, főként a sípcsont környékén.
Azt nem gondolnám, hogy a súlyomból adódik a probéma, ugyanis 161/60 vagyok, tehát túl nagy súlyfeleslegem nincs.
Köszi. :)
Remélem én is hozzászokok majd.
Erre nem is gondoltam, pedig eléggé kézenfekvőnek tűnik. Én sem vagyok hozzászokva az aktív mozgáshoz, mert a heti 2 tesi óra nulla.
Gondolom nem vagy hozzászokva,esetleg van némi tulsulyod,is hirtelen megterhelted a csontjaidat.
Én is igy voltam a futással,de pár hét alatt elmultak a fájdalmak,szedtem napi egy kalciumtablettát is csonterősitésképp.
Tudom, hogy az izületeim szempontjából jobb lenne más sport, de nekem mindenképpen olcsó megoldás kell. Úszni nem úszhatok betegség miatt, biciklizni pedig eléggé bizonytalanul tudok. :S Meg hát szeretek futni. :D
Kipróbálom a kalcium pezsgőtablettát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!