Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Megégettem az ujjam. Hogyan...

Megégettem az ujjam. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Rossz helyen fogtam meg a serpenyőt, sajnos ráfogtam a forró részre, így a mutatóujjam felső két perce megégett.. Hideg vízben tartom már negyed órája, ha kiveszem, rohadtul fáj.. Mi legyen a következő lépés a gyógyulás felé? Fájdalomcsillapítót ha beveszek az nem használ, mi?

#kezelés #ujj #megégés #égésim sérülés
2014. okt. 4. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:
71%
Hat tul sokat nem... Mostmar kiveheted a viz alol.. Csak 1-2 percig fog rohadtul jani, utana jobb lesz, csak a hirtelen ho valtozas.... Es vigyazz jobban magadra :-)
2014. okt. 4. 14:04
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi :)
2014. okt. 4. 14:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Hú, át tudom érezni. :S

Én még nyáron éltem át ugyanezt. Én pár órán át vízben áztattam, de úgy, hogy kb. 2 percenként szaladtam kicserélni a vizet. :D Nekem az segített, hogy bekentem valami krémmel, és rácsavartam egy zsepit. Másnapra felhólyagosodott, de már nem volt olyan szörnyű, harmadik napon pedig szerencsére már nem volt semmi bajom.

Fájdalomcsillapítót szerintem hanyagold, nem szükséges.

2014. okt. 4. 14:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Minden rendben van már :) Amikor kivettem a vízből egy ideig tényleg nagyon fájt, de szépen lassan elmúlt, msot már semmi baja, csak van egy jó nagy hólyag az ujjamon :) Folyamatosan fenistillel kenem, a hólyag pedig egyre kisebb és nem úgy tűnik, hogy ki fog fakadni :)
2014. okt. 4. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!