SOS Mit tegyek ha megégettem az arcom es lehamlott a bőr azon a helyen?
Figyelt kérdés
komikusan hangozhat de ekkora idiota voltam, szoval forro viasz szeru anyag kerult ra, nem erdekes miert de elmeselhetem.. :( es most ott piros a bor es le is hámlott, es gennyedzik vagyis sztem ezek a feherversejtek, most mit tegyek? Mennyi idő mire rendbejon? Az utcara sem merek kimenni e miatt :(2014. aug. 20. 12:01
1/2 anonim válasza:
Ha levezik, akkor nem lehámlott, hanem felhólyagosodott és lejött a bőr.
Ha nedvező a sebed, akkor legelőször fertőtlenítsd Betadine folyadékkal.
Utána kend be Ialugen kenőccsel (ha tudsz szerezni, mert vényköteles), ha nem jutsz hozzá, akkor Dermazin kenőccsel.
Amíg nyílt seb, tegyél rá steril mull lapot.
Ha beleragadna Hyperol-os oldattal leáztatod.
Ezt mindaddig, amíg nyílt seb.
Utána Neogranormon-nal kenni.
És igyál sok folyadékot.
Az, hogy mikor múlik el, attól függ, mekkora kiterjedésű és milyen mélységű volt az égés.
2/2 A kérdező kommentje:
nagyon nagyon koszi :) kb 2 centi atmeroju es valoban ugy van ahogy mondtad :)
2014. aug. 20. 14:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!