A tegnap megharapott egy kutya. Mit tegyek? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
A tegnap délután megharapott egy kutya. Nem tudom hogy be volt-e oltva vagy sem. A kutya kb 1 éves. A harapásnyom nem mély, nem is vérzett. Inkább csak karcolásra emlékeztet. A kezemet ahol megharapot azonnal lemostam és később(kb. 3-4 ora)lefertőtlenitettem grepefruit cseppel. A harapás helye ki van pirosodva. Szerintetek súlyos? Azonkivúl hogy hétfőn orvoshoz megyek mit tehetek?2014. szept. 20. 19:40
1/7 anonim válasza:
Mondjuk nem hetfon kell orvoshoz menni, haenm tegnap kellett volna, a kutya gazdajaval es a kutya oltasi konyvevel egyutt....
2/7 anonim válasza:
Milyen kutya volt? Úgyértem, hogy kóbor, vagy házi kutya? Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy bármi bajod lessz tőle.
3/7 anonim válasza:
Menj orvoshoz, sosem lehet tudni..
Gazdát is elő kéne szedni és felelősségre vonni!
4/7 anonim válasza:
"Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy bármi bajod lessz tőle."
Sose lehet tudni. A mi kutyank oltva van, megis amikor megharapta a ferjemet, huztunka zonnal a korhazba az oltasi konyvvel - kapot tetanuszt, antibiotikumot. Biztos ami biztos.
5/7 anonim válasza:
Akár egy emberi harapás is lehet halálos, ha vérző sebet okoz, függetlenül az ember egészségi állapotától. A legkevesebb egy kutyaharapás után, hogy alkohollal/jóddal fertőtleníted a sebet, ha nem vérzik, ha vérzik meg irány az orvos. Hétfőn meg már mindegy, ha nem lesz bajod érezni fogod, és azért mész, ha nem akkor, meg már felesleges.
6/7 anonim válasza:
Tegnapelőtt volt a hírekben, egy nőt megharapta a saját kutyája. Mivel oltva volt, tiszta volt, a hölgy nem ment orvoshoz, csak saját magát ellátta. Nyolc naap múlva temették.
7/7 anonim válasza:
Ha csak felületi a sérülés és lefertőtlenítetted, akkor nem lesz baj. A kutya gazdáját nem ártana megkeresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!