Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Egy rozsdás szög megkarcolta...

Egy rozsdás szög megkarcolta a lábam mit tegyek (többi lent)?

Figyelt kérdés
Csak egy kis ponton karcolta meg egy pár egy-két csepp vér volt nem azonnal vérzett azonnal lemostam a lábam fertőtlenítettem és bekentem 2-3 mm-es a karcolás ezzel be kell menni az orvoshoz milyen tünetekre kell figyelni?????
2014. aug. 22. 17:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Betadinnal ecsetelgesd és kész.
2014. aug. 22. 17:07
 2/8 A kérdező kommentje:
most ég fáj és egy kicsit duzzad a betadin tényleg segít?
2014. aug. 22. 17:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Ennyi elég, nem kell orvoshoz menni.
2014. aug. 22. 17:09
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Fertőtlenít, igen. De kétlem, hogy egy 3 mm-es eb annyira fájna. Nem vagy te egy kicsit hisztis?
2014. aug. 22. 17:10
 5/8 A kérdező kommentje:
már enyhült csak az volt a baj hogy rajta álltam és a papucs irritálta
2014. aug. 22. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
1%
Szerintem menj el orvoshoz, kérj tetanuszt. Az a biztos, ha a közeljövőben ilyen történik, akkor úgy tudom nem kell újabb oltás.
2014. aug. 22. 19:25
 7/8 anonim ***** válasza:
71%

Minek tetanusz egy karcolásra? Ezt sosem tudtam megérteni amikor ilyen hülyeségekkel jönnek be aztán meg megy a csodálkozás, hogy nem is kell, meg a pofavágás, hogy órákig ültek a váróban emiatt.

Karcolásra nem adnak tetanusz, mert a tetanusz baktérium levegőn percek alatt elpusztul. Maxmimum szúrt sebnél indokolt, de akkor is néha inkább kinyitják, hogy levegőt kapjon.

2014. aug. 23. 14:41
 8/8 anonim válasza:
54%
Nekem egy rozsdás szög 3 cm belement a lábamba mert ráléptem.Nem mentem vele sehová és simán begyógyult.Nem kentem rá semmit ,de nekem nem duzzadt fel.
2014. szept. 7. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!