Lehet gerincsérvem, vagy ez valami más?
Figyelt kérdés
Ma szértdurrant a bicajom kereke út közben, így kb. 500m-en keresztül kézben hoztam a bicajt.Utána még felhoztam 10kiló gyümölcsöt a kertből.(mindkét esetben a jobb kezem volt használva többet).Ahogy leültem éreztem hogy a hátam közepén egy csigolyám fáj.Nem állandóan csak ha hozzá ér valami.Nagyon gyengén fáj, alig lehet érezni leginkább egy horzsoláshoz tudnám hasonlítani.Kicsit zsibbad a jobb felkarom, de én ezt inkább a megerőltetésnek tudom be.
Ez utalhat gerincsérvre, vagy csak valami kisebb sérülés?
2014. aug. 18. 11:36
1/1 anonim válasza:
A sérv sokféle tünetekkel járhat. Általában fájdalommal jár egy adott ponton és hirtelen jön egyik pillanatról a másikra. Ha zsibbad a karod, akkor az már inkább utal sérvre. Ha a csigolyád a lapockák magasságában fáj akkor az hat ki a karodra. Ha tényleg sérv akkor az valamelyik nyaki csigolyánál jelentkezik, de ha nem fáj iszonyatosan akkor az lehet kezdődő sérv, mint ahogy bármi más is. Mindenképpen menj el ideggyógyászatra vagy reumatológiára és ragaszkodj egy MRI felvételhez az kimutatja mi a bajod. A sérv nem egyik pillanatról a másikra jön, biztos fájt már korábban ott a hátad. A karzsibbadás mondjuk elég tipikus a nyaki sérveknél de bármi bajod lehet ezt innen senki nem fogja megmondani neked. Addig is ne emelj nehezet, semmi hirtelen mozdulat és keress fel egy orvost mert a zsibbadás magától nem múlik el többnyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!