Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Elkaphattam a tetanuszt?

Elkaphattam a tetanuszt?

Figyelt kérdés
Ugye, csütörtökön Kispesten futottunk a barátnőmmel a villamos után és én elestem. Es elore csusztam körülbelül ket métert (bnom állítása szerint) ra a sinre. Nagyon vérzett, a térdem, a mellem feletti rész es az allam nagyon csúnyán meghorzsolodott. Na de amikor végül hazaertem, anyu lekezelte az állam, de ilyen kis kavicsokat/szurok darabkakat talált benne. Volt egy par kicsi es egy ilyen nagyobb ami nem emberi meretnek nagy hanem a sebnek ami körülbelül borsó méretű. Csomoszor kimosta betadinos vizzel, kent ra betadinos/jodos krémet meg bepanthent. Ebben az elmult napban nagyon viszketett, de nem vakartam meg. Na de a lenyeg, hogy mar elkaphattam a tetanust? Es meg nem voltunk a balesetin mert kb osszeomlottam amikor megemlitettek hogy tetanusz elleni injekciot kaphatok. Viszont néztem az oltási kiskonyvet es utoljára kombinált oltast (DPT) 2005-ben kaptam. Es 11 eves koromban DT-t amibe gondolom beletartozik a tetanusz elleni védőoltás. Most 15 eves vagyok igy nagyon remélem ha elmegyünk másnap a balesetibe nem kapok injekciot, hanem csak lekezelik a sebet. (Nagyon ijedos tipus vagyok, es nem bírom az injekciokat.) Ennyi lenne osszvissz a kerdesem es remelem minél előbb tud valaki válaszolni!!! Koszonom:)
2014. jún. 1. 23:49
 1/1 anonim ***** válasza:
73%
Abszolút elkaphattad a tetanuszt, földszennyezés esetén van ennek esélye, ami nálad igencsak megtörtént. Az előző oltás azonban nem volt olyan nagyon rég. Hát, majd meglátjuk, hogy adnak-e, de sztem kéne kapnod. Az oltás pocsék dolog, de a tetanuszba bele is halhatsz, úgyhogy jobb lesz tényleg elmenni a balesetire.
2014. jún. 1. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!