Bokaficamra tipp?
Sziasztok!
Esetleg nem tud valaki egy praktikát, tippet, v valamit boka ficamra?
2 hete bicsaklott ki a bokám, és akkor be volt dagadva,aztán jegeltem meg kenegetem azóta is krémmel. Tegnap egész nap álltam sétáltam, és megint bedagadt :S Sétálni tudok, lépcsőzni is. De jobbra balra billenteni a lábam nem tudom nagyon.
Tippek hogy jobb legyen?
Ne tornáztassa, ha még csak most dagadt be. Ilyenkor szigorúan pihentetni kell. Még víz alatt se mozgassa.
Nem csoda, hogy újra bedagadt, ha nem hagytad meggyógyulni.
A terápia ugyanaz, mint amit eddig csináltál, de jó lenne ha kerülnéd a sétákat és álldogálást.
Feküdj le és polcold fel.
ficamra orvos, a ficamot ugyanis helyre kell tenni...
gondolom, ez inkább rándulás. JEgel, borogat, felpolcol, pihentet. Mivel a bevérzés feszít, érdemes olyannal kenni, ami a haematoma felszívódását elősegíti, (traumás) tapasztalat, hogy erre a Lioton a legalkalmasabb.
Fel kell polcolni, pihentetésre van szükség... Jegelés(fagyasztott borsó), illetve borogatás, valamint krémek használata és éjszakai pakolások. Sokáig fog fájni, de a megfelelő pihentetéssel és kezeléssel enyhíteni lehet. A gyógyulás rengeteg időt vehet igénybe. 2 hónapig kellene pihentetni, utána csak lassú, fokozatos terhelés ajánlott. Ezután a boka elgyengülhet, és bokarögzítőre is szükség lesz. Vagy akár már a pihentetés alatt...
Nekem is volt ilyen problémám...
Jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!