Bokaficamra tipp?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Esetleg nem tud valaki egy praktikát, tippet, v valamit boka ficamra?

2 hete bicsaklott ki a bokám, és akkor be volt dagadva,aztán jegeltem meg kenegetem azóta is krémmel. Tegnap egész nap álltam sétáltam, és megint bedagadt :S Sétálni tudok, lépcsőzni is. De jobbra balra billenteni a lábam nem tudom nagyon.

Tippek hogy jobb legyen?

2014. ápr. 5. 10:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pihentetés, fásli.
2014. ápr. 5. 10:14
 2/12 A kérdező kommentje:
ez meg van, még ilyen kinensio tapet is vagy mit is raktam fel, az mondjuk elég jó volt + fásli :)
2014. ápr. 5. 10:24
 3/12 anonim ***** válasza:
Voltaren gél ???(diclofenac)
2014. ápr. 5. 10:34
 4/12 A kérdező kommentje:
kenem activon extra géllel, és árnika krémmel, ezek ilyen gyógyszertári krémek,d e hatásosak, nem fáj annyira, de amikor mozgatom akkor még húzódik, fáj, és ujra bedagad! :(
2014. ápr. 5. 10:45
 5/12 anonim ***** válasza:
Gyógyászati segédeszköz boltokban lehet kapni nagyon jó bokamerevítőket, azok megérnek egy próbát. Tornáztasd vízben, mert az a rehabilitáció szempontjából jót tesz neki ill. vízben könnyeben mozog. Még a kámforos kenőcsöket és a hűsítő lóbalzsamot tudom ajánlani.
2014. ápr. 5. 10:48
 6/12 anonim ***** válasza:

Ne tornáztassa, ha még csak most dagadt be. Ilyenkor szigorúan pihentetni kell. Még víz alatt se mozgassa.

Nem csoda, hogy újra bedagadt, ha nem hagytad meggyógyulni.

A terápia ugyanaz, mint amit eddig csináltál, de jó lenne ha kerülnéd a sétákat és álldogálást.

Feküdj le és polcold fel.

2014. ápr. 5. 10:56
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) próbálok pihenni, de nehezen maradok a fenekemen :)
2014. ápr. 5. 10:58
 8/12 anonim ***** válasza:

ficamra orvos, a ficamot ugyanis helyre kell tenni...

gondolom, ez inkább rándulás. JEgel, borogat, felpolcol, pihentet. Mivel a bevérzés feszít, érdemes olyannal kenni, ami a haematoma felszívódását elősegíti, (traumás) tapasztalat, hogy erre a Lioton a legalkalmasabb.

2014. ápr. 5. 11:02
 9/12 A kérdező kommentje:
okés, köszi, megpróbálom! :)
2014. ápr. 5. 11:05
 10/12 anonim ***** válasza:

Fel kell polcolni, pihentetésre van szükség... Jegelés(fagyasztott borsó), illetve borogatás, valamint krémek használata és éjszakai pakolások. Sokáig fog fájni, de a megfelelő pihentetéssel és kezeléssel enyhíteni lehet. A gyógyulás rengeteg időt vehet igénybe. 2 hónapig kellene pihentetni, utána csak lassú, fokozatos terhelés ajánlott. Ezután a boka elgyengülhet, és bokarögzítőre is szükség lesz. Vagy akár már a pihentetés alatt...

Nekem is volt ilyen problémám...

Jobbulást kívánok!

2014. ápr. 5. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!