Túlzott szőrnövekedés ellen mit lehet tenni?
Fiú vagyok, lassan 17 éves leszek.. Sajnos valamilyen oknál fogva (gének?) olyan túlzott szőrnövekedésem van, ami zavaró, és nem mindennapi. 13 éves korom óta borotválkozom, de van, hogy manapság 1 héten már 3-4x is kell borotválkoznom, mert olyan szinten nőnek a szőrszálak, hogy ez zavar. Este borotválkozom, majd reggel azt veszem észre, hogy a pár milliméteres szőrszálak már megjelentek, ami személy szerint engem nagyon zavar. 14-15 éves korom óta muszáj vagyok szinte hetente kiszedetni a szemöldökömet, ugyanis összenő, nagyon gyorsan.
A családból senki nem volt ilyen.
Kérdésem: mit lehetne ellene tenni, esetleg lassítani a növekedést, mint a többi kortársamnak? bármilyen ötletet, tippet, praktikát meghallgatok..
Lehet, hogy te alapból ilyen típus vagy, de lehet, hogy valami hibás gén okozza. Viszont lehet amiatt is, hogy épp pubertás korban vagy, és a hormonjaid most össze vannak zavarodva.
Én 20 éves lány vagyok, hirsutizmusom van, amit anyámtól örököltem, és 10 éves korom óta a testem minden pontján szőrösödöm, olyan szinten, hogy a gyantázást is kétnaponta ismételnem kell. Ezt az öcsém is örökölte, ő is évekkel előbb kezdett férfiasodni, mint általában mások. Attól, hogy senkinek sincs a családban, nálad még kialakulhatott. Menj el endokrinológiára, és ott kivizsgálják az okát. De ha ez genetikai dolog, akkor nem tudsz mit kezdeni vele. Lányoknak fogamzásgátlót szoktak erre ajánlani, de egy fiú esetében nem tudom, mivel lehetne csökkenteni.
9!
Rendesen kivizsgáltak, évekig jártam rendszeresen orvosokhoz, annyi vizsgálaton menten át, hogy már összeszámolni se tudom, és valamelyiket többször is megismételték. A tesztoszteron szintem 5-ször magasabb, mint egy átlagos nőnek, ez okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!