Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Félcentis szálka, tipp?

Félcentis szálka, tipp?

Figyelt kérdés
Tegnap durván egy félcentis és viszonylag elég vastag szálka vésődött a mutatóujjamba, pontosabban a szélére. Elég mélyen, de még látható. Ma megpróbáltam kibányászni, de csak annyit értem el, hogy begyulladt és feldagadt. Időm szűkében nem szeretnék sebészetre rohangálni, esetleg valakinek tippje, a "háziműtéthez"?
2013. jún. 28. 10:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Szigorúan saját felelősségedre !!!!

Én sem szoktam orvoshoz rohangálni, hanem házilag intézem.

Egy tűvel, ha van akkor injekciós (annak éle is van és könnyebb vele) ki kell bontani az ujjadat addig, míg a szálka kijön.

(Tehát a szálka hosszában szoktam feltépni a bőrt, majd a visszalógó széleket levágom körömollóval.)

Ha csak kihúzod, akkor a sérült felület (seb) nem kap levegőt, és gyulladt,gennyes marad az egész. (Ezek a bacik levegőn nem tudnak szaporodni.)

Ha esetleg gyulladt marad, nedves papírzsepi+folpack -kal szoktam betekerni + rá gézkötés. (Felpuhítja a bőrt és kijön a genny.)

A tű steril legyen (gázláng fölé tartod, alkoholba mártod stb.)

Azt azért hozzáteszem, hogy magas a fájdalom küszöböm.

Lehet hogy jobb ha orvoshoz mész :)

2013. jún. 28. 10:56
 2/2 A kérdező kommentje:
Hasonlóan csináltam én is, majd végeredményképp meglepődésemre három szálkát is kihúztam. Nem volt kellemes, de sokkal jobb így utólag.
2013. jún. 28. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!