Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A gipsz végig ennyire rossz...

A gipsz végig ennyire rossz érzés lesz?

Figyelt kérdés

Délelőtt gipszelték be a lábamat.

Nagyon rossz, nyirkos, nehéz, szorít, tör.

Ez végig ilyen lesz vagy később jobbnak fogom érezni azért?

Mindenkinek ilyen volt először?

Köszi a válaszokat.

2014. márc. 13. 14:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Combod tövéig gipszben? Az nem semmi, hogy lehet azt kibírni? :) Abban mozogni sem nagyon lehet. Én meg ettől a térdig érőtől is kivagyok. Ezután nem szólok egy szót sem :)
2014. márc. 17. 17:13
 12/18 anonim ***** válasza:
Sípcsontom tört el és nem volt kívánságműsor be kellett gipszelni az egész lábamat így ki kellett bírnom.Mozogni nehéz volt benne,mondjuk fekvőben egész nap az ágyban voltam, járónál már azért tudtam menni ide-oda,de sokat feküdtem,ültem.
2014. márc. 17. 17:41
 13/18 A kérdező kommentje:

És a járód is a talpadtól volt?

Nekem csak 2 lábközépcsontom tört el.

Mekkora az a sarok, amit majd kapok? Mert arra gondoltam, valahogy majd bezoknizom alul az egész gipszem és akkor nem lesz feltűnő hosszúnadrággal.

2014. márc. 17. 18:18
 14/18 anonim ***** válasza:
Igen talptól volt. Kb 5 centi a sarok.A zokni jó megoldás,ha rámegy,mert nekem csak a lábujjaimra ment rá és egy kicsit a gipsz elejére mert talpnál szélesebb volt már eléggé.
2014. márc. 17. 18:42
 15/18 A kérdező kommentje:

Ha csak elöl lesz rajta zokni, az is jó, ne legyenek már kint legalább a lábujjaim.

Még az jutott eszembe: tényleg viszketni fog a gipsz alatt a lábam? Mindenki ezt kérdezgeti, hogy nem viszket-e meg mondja, hogy fog, de nekem egyelőre egyáltalán nem viszket: Később fog akkor?

Köszi a sok jótanácsot!

2014. márc. 17. 19:19
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem hazudok,nekem főleg a vége felé viszketett sokszor, de inkább a combom.Nekem 2 hét volt a fekvőgipsz és 6 hét a járó,és körülbelül a járónál a 3.hét után kezdett viszketni nagyon.Az volt a szerencse,hogy a járót 3 hét után cserélték nekem és kaptam rá új gipszet,így picit jobb lett a helyzet.fontos,hogy ne legyen melege a gipszben a lábadnak,már amennyire ez kivitelezhető, szóval ha fürdesz vele,ne húzz rá zacskót,próbáld meg anélkül,mert ha beizzad csak jobban viszket.Az első pár hétben nekem rohadtul fájt is a lábam,így szerintem még ha viszketett is, nem azzal voltam elfoglalva.
2014. márc. 17. 21:48
 17/18 anonim ***** válasza:
Igaza van az előző válaszolónak, az a fő, hogy ne izzadj bele a gipszbe meg ne legyen nedves, akkor nem fog viszketni. Víz ne menjen a gipsz alá semmiképpen. Meleg mondjuk nincs, tehát megúszhatod viszketés nélkül talán. A zoknit én úgy csináltam, hogy jóval nagyobb méretből vettem párat a saroknál meg körbevágtuk és úgy teljesen ráment a gipszemre. Be kell áldozni őket persze. Nekem volt szürke és fekete is, mindig azt raktam rá, amilyen a másik lábamon a cipőm színe volt így nem ütött el egyáltalán.
2014. márc. 18. 18:06
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, fürdésnél sem zacskózok, csak kilógatom a gipszes lábamat a kádból :)
2014. márc. 19. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!