Lehet attól agyrázkódásom, hogy megbotlottam, de nem estem el, csak majdnem?
Figyelt kérdés
Kb. fél óra múlva jobbra hajoltam és ahogy felemeltem a fejem egy éles szúró fájdalom jelentkezett a fejem tetején, és azóta is enyhe nyomást érzek a fejemben jobb oldalt. Rágásnál is mintha nyomást éreznék, és mosogatás közben pedig ahogy előre hajolok nyilallott hol itt-hol ott a fejem, ált. Jobb oldalt. Lehet ez az agyrázkódás tünete?2014. febr. 23. 23:18
1/3 anonim válasza:
Ha nem érte komoly erőbehatás (pl. ütés) a koponyádat, akkor szerintem nincs agyrázkódásod. Nekem már volt (egy lépcsőn zuhantam le, a tetejétől a fordulóig), annak is egészen más tünetei voltak, pedig csak enyhe agyrázkódást állapítottak meg a balesetin.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Nekem is volt közepes agyrázkódásom (én a lépcsőbe vertem be a fejemet jó erősen, de aznap nem éreztem semmit, csak enyhe hányingert, utána jött a többi tünet, mivel nem pihentem ki, majd a kórházban kötöttem ki),szóval azóta minden "apróságra" sokkal érzékenyebben reagál, mint előtte, és én is minden apróságtól parázom, mivel még most sem múltak el teljesen a tünetek:(pedig ez kb. 3/4 éve volt)szokott fájni a fejem, és zúg bal oldalt a fülem, meg pánikolni is szoktam, a fejemet alig merem mozgatni azóta. Ha pl. erősen fékez a kocsi már pánikolok, vagy ha hirtelen felrántom a fejem, akkor is az előbb leírtakhoz hasonló tünetek jönnek: fejfájás és zsibbadni is szokott. Szóval már mindenben az agyrázkódást vélem felfedezni:(
2014. febr. 23. 23:42
3/3 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok.
Így már jobban értelek, mint a kérdésbeli rövid leírás alapján.
Nos, nekem már 12 éve volt ez a balesetem, és még mindig nem múltak el az utóhatásai... Persze ez csak az én személyes példám, de nincs kizárva, hogy Téged is sokáig fognak még kísérni ezek a dolgok. Ugyanakkor a "pánikolásnak", amint írtad, legalább ugyanekkora szerepe lehet ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!