Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lehet úgy agyrázkódásom, hogy...

Lehet úgy agyrázkódásom, hogy nem ütöttem be a fejemet?

Figyelt kérdés
Ma elestem a jégen, de az oldalamra, és nem is vertem be a fejemet, csak kicsúsztam oldalra, és így elég hirtelen tett meg a fejem egy elég nagy utat. Viszont abban a pillanatban a normálisan megszokott felkelés-tovább helyett nagyon erős hányingerem lett, és csak kb. fél perc elteltével tudtam felállni. Még egy 10 percig megvolt a hányinger (de először ezt ráfogtam csak arra, hogy a belső szerveim is ki voltak téve némi gyorsulásnak, és előtte ettem), és 1 óráig a fejfájás. Most megint fáj a fejem (ez ilyen 11 óra tájban történt, szóval már jó rég), pedig sosem szokott. De eddig nem, szóval nem gondolnám, hogy nagyon komoly. Lehet ez valami enyhe agyrázkódás, érdemes lenne pihentetni, vagy elmenni orvoshoz vele?
2014. febr. 2. 19:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Az agyrázkódást úgy képzeld el, hogy lebeg az agyad a káposztalében. Tök jól elvan ott, amíg egyszer csak valami hirtelen gyorsulás nem éri. Akkor az agyvelőd elindul az egyik irányba és ha a gyorsulás túl nagy akkor nekiütődik a koponyád falának és hopp! Máris kész az agyrázkódás.

Az esetek többségében ezt a gyorsulást túl nagy fékező erő váltja ki (amikor az agyad egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, majd hirtelen odakoppan a falhoz). Nem szükséges hozzá, hogy túl odavágd a fejed a jéghez, bár úgy nagyobb az esélyed.

Igen, menj el vele orvoshoz. Valószínűleg semmi bajod nincs, mert nem ilyenbe szoktak belehalni az emberek, de azért jó ha az orvosod tud róla!

2014. febr. 2. 19:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Lehetséges, autóban biztonsági övvel bekötött embereknél is gyakran megfigyelik balesetek után, akiknek a fejük ugye erősen az egyik irányba rántódik.
2014. febr. 2. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!