Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Fekvőgipszem van, most akkor...

Fekvőgipszem van, most akkor egész nap feküdnöm kell?

Figyelt kérdés

4 napja eltörtem a lábam, illetve a térd és a combcsont találkozásánál tört. Fenékig begipszeltek, 2 hétig leszek fekvőgipszben.

Az egyik kérdésem, hogy ezzel mennyit kellene feküdnöm? Eddig nem volt ingerem felkelni, mert baromira fájt, most viszont már nagyon unom a fekvést és, hogy csak mosdóba vonszolom ki magam a mankóval.

A lábamat egész nap felpolcolom, máshogy nem is tudom, mert fáj, ha lóg. Ez normális?

A másik, hogy egy ekkora gipszben, ha majd járót kapok, lehet normálisan járni? Mert így csak vonszolom magam.

Illetve két hét fekvőgipsz után meddig kell majd még járógipsz?

2014. jan. 31. 12:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekem térd sérülés ,majd térd műtétet követően volt gipsz a lábamon. 1 hét fekvőgipsz után járógipszet kaptam még 4 héten át. A műtét után viszont a fekvőgipszet követően nem gipszem volt,hanem könnyített oldalt merevítős térdrögzítőm. Ezzel sokkal könnyebb közlekedni,mert kisebb a sólya. Viszont fizetni kell érte.
2014. febr. 2. 18:31
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen volt: AJ-422

Korlátozható mozgástartományú térdrögzítő, a comb és lábszár részek megerősített műanyagból készülnek. neopréne béléssel, fokonként szabályozható térdízülettel.

Ez az eszköz kifejezetten térdműtétek után, térdgyulladás, törés, szalagszakadás utáni kezelésre való, amikor a térdízület hajlítási-nyújtási mértéke korlátozott és/vagy 6 hetet meghaladó rehabilitációra van szükség. A comb és lábszár részen tépőzárakkal rögzíthető. Kényelmes, nagy biztonságot és stabilitást ad a térdnek, a gyógyulással párhuzamosan az ízület mozgási tartománya változtatható.

2014. febr. 2. 18:36
 13/13 anonim válasza:

Nekem bokatörésem és bokaszalag-szakadásom van és ez miatt voltam 6 hétig fekvőgipszben. A fekvőgipsz ideje alatt végig feküdnöm kellett. Természetesen mosdóba ki mehettem vele. Ehhez ildomos és ajánlott (volt) mankót használni mert a fekvőgipsz nem bírta (volna) ki a teljes testsúlyodat.

Hogy haladsz a gyógyulással?

2014. ápr. 6. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!