Fekvőgipszem van, most akkor egész nap feküdnöm kell?
4 napja eltörtem a lábam, illetve a térd és a combcsont találkozásánál tört. Fenékig begipszeltek, 2 hétig leszek fekvőgipszben.
Az egyik kérdésem, hogy ezzel mennyit kellene feküdnöm? Eddig nem volt ingerem felkelni, mert baromira fájt, most viszont már nagyon unom a fekvést és, hogy csak mosdóba vonszolom ki magam a mankóval.
A lábamat egész nap felpolcolom, máshogy nem is tudom, mert fáj, ha lóg. Ez normális?
A másik, hogy egy ekkora gipszben, ha majd járót kapok, lehet normálisan járni? Mert így csak vonszolom magam.
Illetve két hét fekvőgipsz után meddig kell majd még járógipsz?
Mosdóba természetesen kimehetsz meg enni-inni stb...meg amit muszáj! Azért nem szabad ráállni a fekvő gipszre mert a súlyod alatt összetörhet.A járógipsz már keményebb és azzal sem fogsz tudni normálisan járni még mert akadályozni fog mondjuk a hajlatnál...(gondolom),de az már jobb lesz.
Feküdni meg annyit kell amennyit tudsz,de ülhetsz is meg minden csak tényleg ne járkálj vele sokat: S
elhiszem,hogy unod...de próbáld elfoglalni magad valamivel:/
1 hét fekvőgipsz után 5 hét járógipszet adnak...2 hét fekvőgipsz után 6-7-8 hét járógipsz lehetséges.
(Az egyik osztálytársam így is bejárt járógipsszel,mankóval és nem fájt neki csak hát kellemetlen volt meg nem volt olyan könnyű a közlekedés...főleg a lépcsőn)
Ha lóg akkor fáj,ez normális:) Szóval mindent jól csinálsz,csak kitartás és gyógyulj:)
Én összesen 12 hetet húztam le sípcsonttörés miatt ilyen nagy gipszben. 1 hónap fekvés után mankózhattam, de az akkor sem járógipsz volt. Mivel térdben rögzítve maradt a lábam, nem is adhattak rá járógipszet.
Amikor már mankóval közlekedhettem, akkor én is bő melegítőnadrágokat vagy térdnadrágot vettem rá.
Jobbulást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!