Maga a csont sérülése fájdalmas?
Figyelt kérdés
Most néztem egy agyműtét videót, és a doktor azt mondta, hogy maga a koponyacsont nem fájdalmas. Tehát ezek alapján a többi csontunkban sincsenek érzőidegek? És egy sérülésnél csak az izmok fájnak? Annyit tudok, hogy a csonthártyában vannak idegek.2014. jan. 1. 17:22
2/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, agyműtétnél pont maga az agy, amiben nincsenek érzőidegek. De a csontok tuti fájnak. Gondolj csak a fogadra.
3/5 intrepid válasza:
A csonthártyában vannak érzőidegek, a csontban nincsenek. Gondolom Schumi balesete miatt jött fel ez a kérdés, kívánok neki gyógyulást.
4/5 A kérdező kommentje:
Még sosem tört el csontom, ezért nem tudom:)
Nem a balesete miatt jött föl a kérdés, más okokból.
De az agykoponya nem fáj, ezt a doktor úr mondta a videóban.
2014. jan. 1. 18:25
5/5 anonim válasza:
A csontok sérülése nagyon fájdalmas. Természetesen a csont állományában nincsenek fájdalomérzékelő idegek, hanem csak a csonhártyában, de ez tök mindegy, hiszen a csont csak úgy tud sérülni hogy az érinti a csonthártyát is. Ja, ne jöjjön senki az ún. zöldgally töréssel, melynél a csonthártya nem szakad el, mert az azért ugyanúgy tud fájni, hiszen azert egy feszülő vérömleny abban is keletkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!