Történt egy kis baleset, úgy becsíptem a körmöm, hogy tőből kiszakadt szóval nincs ott semmi csak a bőr kezd összehúzódni és gennyezik kicsit, vajon visszanőhet még a körmöm?
Figyelt kérdés
valaki hasonló cipőben járt már ,saját tapasztalat ?2013. nov. 22. 19:45
1/8 anonim válasza:
Valószínűleg vissza fog nőni,főleg ha kiszakadt a körmöd és nem a körömágy sérült. De mindenképpen kezelned kell,mert gennyes. Legjobb a Betadine kenőcs (antibakteriális és antimikotikus is) és kösd is be amíg váladékozik. Ha a kéz körméről van szó a teljes "visszanövéshez" kb. 6-7 hónap kell,ha a lábkörmöd,akkor attól függően,hogy melyik ujjadon 8-10-12 hónap is.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát valószínűleg a körömágy is sérül , lehetséges ,hogy a mátrix is kiszakadt, kézkörmöről van szó kaptam rá fertőtlenítőt azzal kezelem ilyen piros lötyi, és minden nap kenem , köszönöm a gyors választ :)
2013. nov. 22. 20:25
3/8 anonim válasza:
Akkor már volták a dokinál
Mindenképp használad a fertőtlenítőt és járj a bőrgyógyászhoz (eseztleg Tetanus-elleni injekció beadása
a genny(esedés) miatt)-
4/8 A kérdező kommentje:
Tetanuszt még aznap kaptam ,azt elfelejtettem írni
2013. nov. 23. 21:43
5/8 anonim válasza:
Az jó, ha kaptál injekciót
Onnantól már csak fertőtleníteni kell meg az orvos
megmondja, mit érdemes csinálni (nyilván az elején
sebtapasz kell rá)
7/8 A kérdező kommentje:
nem volt kellemes ,elhiheted :)
2013. nov. 26. 18:43
8/8 orsigyula válasza:
nekem ráesett egy fa lemez a nagylábujjamra és kiszakadt a körmöm,és ambuláns műtéttel vissza varták a körmömet! azota minden oké!megmaradt a köröm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!