Térdficam után tényleg könnyebben kificamodik a térd? Akinek egyszer kificamodott, annak már egy rossz mozdulattól is kificamodhat?
Igen, amikor még úgy 8-9 éve szertorna edzésen rosszul mozdultam kificamodott a térdem, váladék is begyűlt benne majdnem műteni kellett, de szerencsére megúsztam azzal hogy leszívták, de 2 hónapig hanyagolnom kellett a tornát sőt még tesi órákra is csak úgy mehettem be hogy laza dolgokat kellett csinálnom, tehát, futás,. lábbal dolgozás tabu volt. Majdnem 3 hétig voltam sánta miatta. És utána már valóban könnyebben kificamodhat.
Egyszer nyáron strandon voltunk az eset után kb 1 éve, és akkor picit léptem rosszul is megint kiugrott a helyéről, szerencsére akkor nem lett komoly gond, meg én vissza is raktam a helyére, mivel én már akkor kemény csaj voltam, meg apám engem majdnem fiúként nevelt, tehát kemény fából vagyok faragva, de már nem volt komolyabb gond és csak pár napig fájt, utána már nem.
És most augusztusba amikor a párommal voltam együtt, akkor hirtelen nagyot akartam lépni kitörés szerűen és egyből kiugrott megint a térdem, baromira fájt akkor, de visszaraktam megint a helyére, a páromnak minden baja volt, egyből felvett valami göncöt és már ment a kocsival kiállni és ahhoz képest hogy tudtam járni a karjaiba vitt ki és vitt be az ügyeletre, ahol megvizsgáltak, kaptam egy fáslit és ennyi. de mindenki mondja hogy egy ficam és utána könnyebben jön a többi. A bokánál is ugyanez a helyzet, a párom bokája is tavaly kificamodott mert megcsúszott a jeges úton baromi nagyon, és már 2 szer kiugrott neki sokkal lazább mozdulatok miatt, és ő neki műteni is kellett mert valami ízületi gondok is voltak ott eki, és az egyik ficam a munkahelyén történt ahol elég komoly ügy lett belőle. Sajnos nem kívánta a háta közepére sem, nem érdekelte őt a péz, de sajnos muszáj volt a főnöke nem akarta elsimítani nehogy kiderüljön vagy az orvos jelentse be hivatalból mert akkor még nagyobb szívás lett volna. És inkább kifizette azt a pár ezer forintot minthogy több száz ezer bírság plusz eljárás költség stb...
Hát,nem nyugtattatok meg.:(
De,ha pl.szedeg izületvédőt (pl.Mega MSM) akkor az azért védi,nem?Karatézom és edzésen történt,akkor lehet,hogy már nem kéne visszamennem edzésre?
A műtét egyébként nem endoszkópos, hanem artoszkópos (artrosz=ízület). Ha csak kitakarították, akkor tényleg nem sokat ér egy szakadt szalagnak. Pótolni szokták a szalagot, az segít megelőzni az újabb ficamokat és további térdízületi sérüléseket.
Az edzést hanyagolt. A porcvédő sem ér sokat, ha a szalag szakadt, azt pótolni kell. Ezután lehet szedni a porcvédőt, de tudni kell, hogy az nem építi fel újra a porcot, csak a további kopást lassítja. Kábi mintha az ementáli sajt lyukit töltenék fel, de ha a sajtból levágunk az vékonyabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!