Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mit csináljak ezzel a sebbel?...

Mit csináljak ezzel a sebbel? (kép)

Figyelt kérdés

Aza helyzet hogy 5 napja csúnyán szét vágtam a kezem. (elég mély seb) azóta is úgy van,nem mentem el orvoshoz összevarratni. Végülis már annyira nem fáj,ma vettem le róla a kötszert. Azóta (5 napja) semmilyen folyadék nem érte a sebet.Amikor be kötöttem az előtt tettem rá egy pici arcszeszt (más nem volt itthon). Ahogy le vettem most a kötszert elég fura szaga van a sebnek,lehet a körülötte lévő rá száradt vér miatt vagy el fertőződött nem tudom. Valaki valami ötlet? Orvoshoz nem szivesen megyek vele. Köszönöm szépen előre is.

[link]

2013. okt. 31. 13:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Meglehetősen mély a seb,én a helyedben mindenképp megmutatnám dokinak, mert óhatatlanul elfertőződhet.

Ha koszos volt az eszköz, amivel elvágtad, még jó kis vérmérgezést is kaphatsz. Nem fut felfelé a karodon kék csík? Mert ha igen, azonnal orvos, de ha nincs, akkor is nagyon ajánlom.

2013. okt. 31. 13:31
 2/5 anonim ***** válasza:
24 óra lejárta után nem varrnak. Fertőtlenítik, tetanusz, bekötik és go haza. Persze csak ha elmész orvoshoz.
2013. okt. 31. 13:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Egy bicska szerűség volt, nem volt koszos. Nem látok kék csíkot sem. Lesz ami lesz vele,köszönöm szépen a válaszokat. :)
2013. okt. 31. 14:04
 4/5 anonim ***** válasza:
patikaban olcsoert (100-200 forint) adnak hidrogenperoxidt, ami nagyon jo sebre, fertotlenit es felgyorsitja a gyogyulast
2013. okt. 31. 19:51
 5/5 anonim ***** válasza:
háát ez nincs messze a teljes elfertőződéstől, úgyhogy most le a seb környékét hideg vízzel, de a sebbe nem menjen, majd a gyógyszertárban vegyél Oxycort-ot, ez egy fertőtlenítő, sebgyógyulást gyorsító spray, azzal fújd be naponta 3x az egészet, tehát ez belemehet a sebbe is. addig tartsd bekötve, amíg el nem kezd varosodni, és addig ne érje semmilyen folyadék sem... jobbulást!
2013. nov. 1. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!