Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mire számítsak? Milyen lesz?...

Mire számítsak? Milyen lesz? /F_20/ többi lent

Figyelt kérdés

Sajnos kedden eltörtem a bal bokámat. Mivel a törés helyén és környékén fel volt dagadva így (fekvő)gipszsínt kaptam, amelyet várhatóan kedden levesznek.

1. Számítsak-e arra, hogy járógipszet kapok vagy "csak" bokarögzítőt kapok majd?

2. Járógipsszel mehetek-e majd iskolába?

3. Kell-e mankót használnom?

4. Milyen lesz majd az első néhány nap az iskolába? (tanárok, osztálytársak, iskolatársak)

5. Mennyi idő alatt jöhet teljesen rendbe a bokám?

6. Kell-e arra számítanom, hogy a jövőben ez a bokám sérülékenyebb lesz mint a másik?

2013. szept. 29. 21:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha valóban eltörted, akkor valószínű, hogy kapsz járógipszet, de azzal mehetsz iskolába nyugodtan. Mankót is szoktak ilyenkor javasolni, sokkal biztonságosabb és persze nem szabad terhelned a lábad, de elég egy oldali mankó is. A gyógyulási idő függ a törés jellegétől is, ha a törvégek nincsenek nagyon távol egymástól akkor a rögzítés ideje általában 6 hét. Ebben a 6 hétben azonban benne van a fekvőgipsz ideje is, ami kb 1 hét, utána lehet kapsz még egy hétre másik fekvőgipszet és utána kb. 3-4 hétre járógipszet (szal lehet kedden még másik fekvőgipszet kapsz, ez is állapotfüggő). A 6 hét után azért érdemes még kímélni a lábat, esetleg rögzítőt hordani és arra számíts, h mindig is sérülékenyebb és érzékenyebb lesz, mint a másik. Persze majd egy idő után lehet terhelni is, edzegetni, erősíteni... szóval meggyógyul az szépen, nem fog fájni :) A suliról meg csak azt tudom mondani, hogy a tanárok is inkább megértik a késést az osztálytársak meg állandóan össze akarnak firkálni, szóval elleszel :)
2013. szept. 29. 22:08
 2/2 anonim válasza:

Szia! Hát nekem nem teljesen így van. Nekem a sípcsontom van elrepedve! És ezt a kis repedést nekem 6 hétig nem lehet terhelni. Nem értem, hogy a bokatörés fekvőgipszben hogy lehetne csak pár hét? (Előttem szólótól kérdeztem.)

Én jelenleg (2013. 11. 06.) a negyedik hetemnél járok, 2 hét múlva tesznek rá járógipszet. Aztán még nem tudom: talán heteket kell még járógipszben töltenem.

Egyébként én is izgulok azon, hogy muszáj lesz -e a járógipszemhez mankót használni, tehát ezt nem tudom pontosan, de szerintem nekem elég lesz az egyiket használni, nem tudom, hogy neked ez hogy fog kialakulni.

Nekem tudom, hány hét alatt jöhet rendbe a bokád, de nekem kb. 8 hét.

A 4. kérdésedhez: Én meg nem mentem járógipsszel iskolába, de az én osztályomat utálom, rühellek oda járni, egyesek igazi majmok, tehát engem biztosan fognak csúfolni. Nem tudom, hogy a te osztálytársaid milyenek..

Én ennyit tudok hozzászólni.

2013. nov. 6. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!