Súlyos izomláz ellen mit lehet tenni?
Ma letekertem biciklivel kb.100km-t egy túra alkalmával - mindenféle előzetes edzés nélkül. (És már kb.3éve semmit nem mozgok.)
A végére már hulla voltam, de nem lehetett megállni, végigszenvedtem tehát a túrát. Most nagyon fájnak a combjaim és szerintem hőemelkedésem is van... Mit csináljak? Nem okoz az izmokban ilyenkor túltengő tejsav valami gondot nekem...? (Vagy ez hülyeség?)
Engedj meleg vizet a kádba.
Szórj bele egy jó maroknyi sót, aztán feküdj el benne, de lepje el a viz teljesen ahol fájdalmat érzel, s közben pedig folyamatosan engedd még a meleg vizet, ameddig bírod, aztán zárd el, ha nem megy tovább és feküdj benne egy fél órát. Ezt ismételgesd többször, nekem segíteni szokott. Bízom benne, hogy neked is a hasznodra válik.
Illetve ha van otthon valami sportkrém, akkor azt nyomd a tenyeredre és masszírozd jól bele ahol fáj, de a sima masszírozás is jót tesz neki. A lóbarzsam is jó, kellemes érzés lesz utána. :)
Semmi bajod nem lesz, ezen felesleges aggódnod. Az idő megoldja. Némileg gyorsíthatod a regenerálódásodat enyhe mozgással, meleg fürdővel, laza masszázzsal.
Esetleg vegyél be egy enyhe fájdalom/lázcsillapítót, de szerintem felesleges.
Köszönöm a válaszokat - a melegvizes fürdőt ki fogom próbálni, aztán, ha már tudok rá is mozgok majd...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!