Csonttörésesek, nektek hogyan tört el, és hogy bírtátok a gipszes heteket?
Az én törésem nem volt vészes - "csak" a bal lábam kisujja tört el, belerúgtam egy tekercs Rashel-hálóba strandpapucsban. Még befejeztem a munkát, s csak azután mentem el az ügyeletre: ott azt mondta a doki a röntgen után, nem tudja gipszelni, ragasszam szigetelőszalaggal a IV. ujjamhoz :)
Neked mi a történeted?
Csuklómat törtem kb 9 évesen.
Altatásba rakosgatták össze műtét nélkül.
Első héten, dagadt, fájt, lüktetett, érzékeny volt.
Két hét múlva már inkább viszketett, de tornáztatni kellett, akkor már annyira nem volt érzékeny.
3-4 héten már inkább csak viszketett, de nem fájt csak ha megerőltettem, erőt kifejteni, fogni még nem tudtam rendesen
8-9 héten már az erő is visszatért bele, és baromi büdös volt a gipsz alatt, folyamatosan viszketett a bőröm.
Aztán levették.
Jobbulást!
Nekem közel egy éve tört el a bokám, elcsúsztam és alám fordult a lábam. Nem úsztam meg sima gipszeléssel, műteni kellet (lemez, csavar, stb) közel 3 hónapig volt rajtam gipsz, és rá sem állhattam a törött lábamra. Nagyon nehezen viseltem, de előre látóan könnyitett gipszet kértem, inkább kifizettem 10ezer forintot, mert azért igy elviselhetőbb volt. A gipsz levétele után a lábamon cafatokban lógot a bőr, és még néha ma is sántitok.
Veled mi történt?
"Neked mi a történeted?"
Jégkori, sípcsonttörés, 12 hét combtőig gipsz :(
De már egészen megszoktam egy hónap alatt :)
"közel 3 hónapig volt rajtam gipsz,"
Akkor egy cipőben, azaz gipszben járunk :)
Köszi a jókívánságokat, válaszokat előre is mindenkinek!
Nekem a kezem volt eltörve. Éjszaka bicikliztem esőben (persze kéz nélkül), és elcsúsztam a sáron.
Gipszes hetek: NE PUCOLJ VELE HAGYMÁT! Azért, mert ha egyszer hagymaszagú lesz a gipsz, akkor valahogyan az emberek megtartják a "két" lépést távolságot. Magyarul bűzlik, mint a rossznyavalya! xD
Koriztam!És elég havas volt a jég!Valahogyan megakadt a kori, kibicsaklott a jobb lábam, külboka törés!Szerencsére nem mozdult el, így műteni nem kellett!ez február 5-én történt!már két és fél hete könnyített járógipszem van!márc 19-én veszik le a gipszet, legalább is ezt ígérték!Remélem minden jó lesz és tényleg leveszik!
Én az elején nagyon rosszul viseltem, azt hogy a mozgásban mennyire meggátol!Plusz ugye a hasbaszuri minden nap!Tűfóbiám van/volt!Eddig a párom anyukája adta be nekem!De már 3 napja magamnak adom...
Szerencsére a műanyag gipsz alatt annyira nem viszket, tényleg csak ritkán.Viszont elég sokat fáj...
Már várom, hogy levegyék!De hallottam "rémtörténeteket" a gyógytornás időszakról...sokan mondják, hogy gipsz levétel után még legalább egy hónap, mire rendbe jön minden legalább is külső szemszögből...
Hú bocsi kicsit hosszú lett... :P
"Rendben van már a lábad?"
Szia, köszi, nekem is rendbe jött, hamarabb is, mint gondoltam. Ne izgulj, a tiéd is helyrejön egykettőre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!