A leletre azt írták, hogy ferde irányú törésvonal látható az ujjamon, ez mit jelent? Tört vagy repedt a csont? Mennyi idő alatt forr össze kb?
Konkrétan ez áll a leleten:
"A bal kéz II. ujjon a középpers basisán a palmaris oldalon ferde irányú törésvonal látható.A levált kb. köménymagnyi fragmentum nem mozdult el."
Ez mit jelent? Törés vagy repedés? És mi az a fragmentum?
Mennyi idő alatt forr össze kb. ?
November 21.-én tört hátra az ujjam, másnap voltam orvosnál. Akkor nem látszott a törés, mert bevérzett az ujjam. A keddi (nov.29.) röntgenen már látszott a törésvonal. A közte lévő 1 hétben sínbe volt az ujjam és most megint sínbe tették. 3 hét múlva (dec.20-án) kell mennem kontrollra.
Ez összesen 4 hét, amíg sínbe van az ujjam, annyi idő alatt össze tud forrni a csont, igaz?
Köszönöm! :)
Már most rossz érzés, hogy csomó mindent nem tudok csinálni. Hiába, hogy a balkezem még a legalapvetőbb dolgok sem menne, fürödni sem tudok normálisan,hajat mosni egyáltalán nem tudok, takarítani sem annyira tudok.
És most úgy csinálnám, de ha nem tudom..:S
Meg hát szeretném, hogy karácsonykor le tudjak ülni normálisan enni a családdal és ne keljen nekem külön összevágni az ételt meg ilyenek:)
Hááát, jobbulást!
Sajnos el kell fogadnod a helyzetet, mást nem tudsz csinálni :(
A kiszolgáltatottság-érzés ilyenkor valóban nagyon rossz, de ez van, és van aki segít neked, szerencsére.
Karácsonyra már lekerül az ujjadról a sín és ez a fontos :)
Köszönöm.:)
Igazából az a legszomorúbb, hogy egy kicsit furcsa és különleges adventi naptárat találtam ki a szüleimnek,amit sajnos nem tudok megvalósítani. Sokat doloznak, anyukémnak még most jön a karácsonyi nagy vásárlási láz és azt terveztem el, hogy advent időszakában minden nap megcsinálok valami apróságot pl. mosogatás, folyosó söprése-felmosása, szobák porszívózása, portörlés, szárítóról elpakolni, segíteni sütni-főzni. Ezzel sokat segítenék nekik, de így keveset tudok segíteni.
Ez nagyon aranyos ötlet, szerintem már a szándékod láttán is büszkék rád a szüleid!
Nyugi, lesz még alkalmad bepótolni azt, amit most nem tudsz megvalósítani. Jelenleg az a legfontosabb, hogy az ujjad szépen meggyógyuljon. Ahhoz pedig sajnos sínben kell lennie :(
Egyébként, hogyan törött el?
Edzésen medicinlabdával erősítettünk és amikor elkaptam a labdát hátratört az ujjam.
Köszönöm. :) Viszont ezt az adventi naptáros dolgot jövőre is meg tudom csinálni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!