Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mit jelent a következő lelet?...

Mit jelent a következő lelet? (többi lent)

Figyelt kérdés

Az V. metatarsus basisan dislocatioval járó haránttörés, a IV. metatarsus basisan jelentős zúzódás látható valamint a kislábujj felső harmadában enyhe fokú elmozdulással járó törés tapasztalható.

Előre köszönöm a válaszokat, leletértelmezést.

ápr. 19. 06:28
 1/10 A kérdező kommentje:
ápr. 19. 06:29
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
A lábközépcsont elmozdulással tört, a mellette lévő is láthatóan zúzódott. A kislábujj is tört, ott is kisebb elmozdulást találtak. Műtét nem került szóba?
ápr. 19. 06:57
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Nem tudom, mivel édesapám és öcsém is alszik. (Valamikor 3 után érhettek haza a kórházból) A leletet tartalmazó mappát viszont lent hagyták a nappali asztalon.

ápr. 19. 08:49
 4/10 anonim ***** válasza:
Azért a papíron a terápia vagy a továbbiakra kell legyen utalás. Oké, hogy ez csak egy lelet, de orvosi ambuláns lap kell legyen hozzá, abban minden benne kell legyen. Nem tudom hol történt ez a vizsgálat, de így hazaengedni, javaslat nélkül, az eléggé fura.
ápr. 19. 09:33
 5/10 A kérdező kommentje:

Az ambuláns lapon ez áll:

A páciens lábára a vérömleny felszívódásáig gipszsín kerül. Szükség szerint segédeszköz használata ajánlott.

A kontroll időpontja 2025. április 25. 9:30

A további kezeléssel kapcsolatos konzultáció a kontroll során.

Csak a leletig jutottam el a kérdés és a 3-as válasz kiírásáig. Anyu hívta fel a figyelmemet, hogy hozzá van csatolva az ambuláns lap is.

ápr. 19. 09:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Értem, akkor egyelőre gipszsín lesz csak.
ápr. 19. 11:19
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen!

Ebből műtét lehet?

ápr. 19. 15:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Majd kontrollon kiderül.
ápr. 19. 16:11
 9/10 A kérdező kommentje:

A lelet és az ambuláslapon szerepeltek alapján szerinted melyikre van nagyobb esély?

ápr. 19. 18:12
 10/10 A kérdező kommentje:

Azért nagyon rosszul hangzik így magyarul olvasni (és persze hallani is).

ápr. 19. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!