Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A becsípődés mennyi idő alatt...

A becsípődés mennyi idő alatt gyógyul?

Figyelt kérdés

Egyik reggel úgy keltem, hogy elfeküdtem a derekamat, közvetlen a csípőm felett, jobb oldalon. 1-2 napig nem volt különösebb gondom vele, de után egyre jobban elkezdett fájni. Egy hete volt. Mostanra úgy fáj, hogy alig bírok kikelni az ágyból, és az alhasam felé sugárzik. Járkálni, ülni, úgy ahogy tudok, már nem feszül, de folyamatosan rohadtul fáj, sajog, belenyilal az alhasamba is. Van pár olyan lehetetlen pozíció, amikor nem érzem egyáltalán a fájdalmat. Ha hirtelen veszek levegőt erősödik a fájdalom a derekamban és az alhasamba is.

A veséim nem fájnak, nincs lázam, normális a vizeletem, nincs hányinger, fájdalomcsillapítóra olyan 20%-osra csökken a fájdalom pár órára, úgy elviselhető.

Voltam dokinál ma, azt mondta, hogy becsípődött egy ideg, pihentessem, melegvizes fürdő (fürdés közben tényleg jobb), fájdalomcsillapító és el fog múlni, kicsit mozgassam, ha bírom. Ha erősödik a fájdalom felír erősebb fájdalomcsillapítót, és izomlazítót, de egyelőre sokat nem lehet vele tenni, utána finoman kezdjek el sportolni, mint előtte.

Na de mikor múlik ez el? :D Volt már másnak is ilyen? Mi a tapasztalat?

(Rendszeresen sportolok, magas minőségű párnám, matracom van, vakbelem már nincs, 38 vagyok.)

tegnap 17:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem volt egyszer. Meleg vizes tömlővel melegítettem, és feküdtem egész nap. Másnapra elmúlt.

Próáld ki, hogy a párnádat másikra cseréled, lehet, hogy az a magasság pont nem jó, ez nem minőség kérdése. De egy rossz mozdulattól is lehet ilyen.

tegnap 18:00
 2/4 A kérdező kommentje:

#1 A fekvés nem volt kellemetlen? Csak az egyik oldalmon fekve nem fáj, mindenhogyan máshogy igen, ki kell támasztanom magamat, hogy alvás közben ne mozogjak el, mert felkelek a fájdalomra :P

Neked is besugárzott a hasad alsó részére?

tegnap 18:03
 3/4 anonim ***** válasza:

2# Kerestem olyan pózt, amiben kevésbé fájt, és körberaktam magam párnával, hogy ne mozduljak el, mert az borzalmas fájdalommal járt.

Azt hiszem, a csípőmbe sugárzott a fájdalom, de azon múlik, hol csípődött be.

tegnap 18:10
 4/4 A kérdező kommentje:
#3 Szoktam bírni az ilyeneket, de ez kegyetlenül rossz :D Megpróbálom a melegvizes palackot, köszi!
tegnap 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!