Csirkehúst daraboltam, mélyen belevágtam az ujjam végébe. Sokáig vérzett. Hideg vizet folyattam rá. Kaphatok el fertőzést a csirkehús miatt? Jó 10 percet ömlött belőle a vér.
Figyelt kérdés
ma 14:23
1/7 anonim válasza:
Ha rendesen kivéreztetted, tettél rá fertőtlenítőt és nem szúrt seb (ami el van zárva a levegőtől), akkor semmi bajod nem lesz.
2/7 A kérdező kommentje:
Fújtam rá okteniseptet. De a bőr visszatapad rá.
ma 14:59
3/7 Ypszilon1980 válasza:
Nem lesz bajod, de ilyenkor, máskor nem vízzel kell elállítani, hanem fej felé emelve az ujjad, másik kézzel tamponálni, elszorítani és eláll a vérzés.
4/7 A kérdező kommentje:
Fertőzés miatt hagytam vérezni. Ettől jobban félek
ma 15:08
5/7 Ypszilon1980 válasza:
Milyen fertőzésre gondolsz? Attól, hogy vérzik, nem lesz kevésbé fertőzőképes a seb, sőt véreztetésnél még rosszabb. Egy nyílt sérülésnél mindig megvan ez a veszély, de mivel az ujjon kapilláris erek vannak, nem igazán jellemző, hogy ott lenne nagy gubanc, sokkal inkább a vérzés elállítása a cél ilyenkor, minél előbb sebzárás kell.
6/7 anonim válasza:
Csatlakozom. Az elsődleges trombust is lemosod ilyenkor a sok vízzel, aminek az lenne a dolga, hogy gyorsan elzárja az ereket és stoppolja a bacik bejutását is.
Jó sok Betadin se kutya ilyenkor.
De nyugi, nem lesz bajod.
7/7 anonim válasza:
A nyers hús miatt én is lemostam volna és ugyanígy fertőtlenítővel folytattam volna. Én be szoktam kötni, hogy nyugodtan tudjon gyógyulni. Nem szokott gond lenni, de ha piros, duzzadt, fáj, gennyedzik vagy belázasodsz, akkor mutasd meg inkább orvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!