Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » SOS. Vagdostam a bokámat, és...

SOS. Vagdostam a bokámat, és nagyon mély lett, elkezdett őmleni. Ütőeret érhetett, vagy lehet más is amitől ennyire vérzik?

Figyelt kérdés
Azonnal szorító kötést tettem rá
tegnapelőtt 15:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Orvos, pszichiáter
tegnapelőtt 15:10
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Először is tisztázzuk le, miért vagdostad a bokádat? Bőrkeményedés volt rajta?
tegnapelőtt 15:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem csillapodik a vérzés 10 percen belül, menj orvoshoz! És ne hazudj a sérülés okáról, köti őket a titoktartás, nem mondhatják el senkinek. Ha 14 felett vagy, a szülő/kísérő kint maradhat, így nem hallja, mit mondasz az orvosnak.

Tudom könnyű mondani, hogy ne csináld, de tényleg ne. Menj terápiára inkább. Legközelebb lehet, hogy nagyobb bajt csinálsz, nem éri meg.

tegnapelőtt 15:12
 4/17 anonim ***** válasza:
53%
2-es vagyok, most az miért olyan egyértelmű, hogy azért vagdosta, amire ti gondoltok kedves 1-es, 3-as? Lehet naív vagyok, de általában nem a bokáját vagdossa, aki öngyilkos hajlamú....... Vagy ez valami új "divat"
tegnapelőtt 15:15
 5/17 anonim ***** válasza:

Ez most történt..

Basszus, nem tudod mással lekötni magad..

Mi a büdös franc bajod van ?

Unatkozol ? Vagy a neten megy valami hülyeség..

Ennyi eszed van ?

Süt a nap.. húzzál le sportolni, sétálni..

Vagy az már feladat lenne ?

Tudod mit.. ha ennyi eszed van és nem tudsz magadról gondoskodni, akkor vagdossad..

De aztán ne pánikolj hogy mi történik..

tegnapelőtt 15:31
 6/17 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá, de akkor lehet hogy valami ideget értem? És az vérzett annyira?
tegnapelőtt 16:32
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel még itt vagy, nem találtál el semmi komolyat. Ütőér ott van, ahol ki tudod tapintani a pulzusodat.
tegnapelőtt 17:15
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Az ideg maga nem vérzik és szerencsére nem olyan könnyű otthon átvágni. Illetve ha mégis sikerül, akkor az egyértelműen érzékvesztéssel jár és azonnal orvoshoz kell menni, hogy egy idegsebész összefércelje.

Valami nagyobb eret sikerült valószínűleg eltalálni. Ezért ne csináld, mert legközelebb lehet nagyobb baj is. Remélem csillapodott a vérzés és tanultál az esetből!

2/4-esnek: nem öngyilkosságra gondoltam, hanem arra, amikor valaki a lelki bajain akar úgy könnyíteni, hogy fizikai fájdalmat okoz saját magának. A vagdosás/karcolás tipikusan ilyen. Mondjuk valóban nem bokán szokták de mindenképpen úgy, hogy könnyű legyen takarni ruhával. Ha nem, akkor azért csinálják, hogy figyelmet szerezzenek maguknak. Mindenképpen pszichoterápia után kiáltó viselkedés. (3-as voltam)

tegnapelőtt 17:22
 9/17 anonim ***** válasza:
2-es, 4-es vagyok :) köszönöm a válaszod 3-as :)
tegnapelőtt 17:24
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, soha többé nem csinálok ilyet. Máskor inkább szakemberhez fordulok, ha ilyen gondolataim lesznek
tegnapelőtt 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!