Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Túl lehet élni, ha valakit...

Túl lehet élni, ha valakit fejberúg egy ló? Az extrém eseteket is beleértve, vagyis erős, harcedzett férfiakat, vagy mondjuk egy boxolót. Létezhez olyan alternatíva, hogy valaki megmarad?

Figyelt kérdés

dec. 17. 10:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A harcedzett vagy boxoló témának semmi köze ehhez, ha a ló olyan részt rúg meg, ami nem annyira sérülékeny és nem erösen vagy nem telibe kapja, akkor megúszhatja egy agyrázkódással, ha nem, akkor könnyne bele lehet halni, egyébként meg bármi lehet ez a két véglet között, túléli, de fogyatékos lesz.
dec. 17. 11:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az egyes válaszoló jól leírta, nincs is mit hozzátenni!
dec. 17. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A harcedzett erős férfi feje éppolyan sérülékeny, mint egy pl. 50 kilós nőé, szóval nincs miről beszélni.
dec. 17. 11:36
 4/8 anonim ***** válasza:
53%

Anno mentőápolói vizsgán így buktam meg

Lovardába kellett menni, ahol lovász rosszul volt. Megyünk befelé, kb 3 másodperc telt el, már mondták is, hogy mehetek is vissza, mert megbuktam.

Mondom miért?

Azt mondja: "megrúgott a ló"

Körbenézek... mondom milyen ló?🤣

dec. 17. 11:59
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, az egyes válaszoló valóban remekül körülírta a témát, nincs is mit hozzátenni. Annyit a teljesség igénye végett azért megjegyzek, hogy arra, hogy a két véglet között sokminden lehet, én is rájöttem, azt is sejtettem, hogy nem minden lórúgás halálos. Ugyanakkor nincs elég tapasztalatom ez ügyben, ezért kérdeztem, és mint mondtam, a válasz hasznos, köszönöm.

A harmadik válaszolóval kapcsolatban: afelől vannak kétségeim, hogy mindenki ugyanolyan érzékeny-e a fejet ért találatokra. Mert ha egy ötven kilós nőt akár egy boxoló teljes erővel tarkón vágna, nagy eséllyel abba is belehalhatna, nem kellene semmilyen ló. A harci kondícióhoz hozzá tartozik, hogy nagyobb az ellenállóképesség. Pszichikai és fizikális egyaránt. Számít ez abban is, ki mitől és mennyi időre ájul el, de azt is befolyásolhatja, milyen komoly sérülést szenved valamilyen erő hatására, akàr lórúgás, akár nem.

Mindenesetre köszönök minden reakciót, beleértve a mentőápolói vizsga-beszámolót.

dec. 17. 17:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Ötös, hiába próbálod megmagyarázni, a koponyacsontod akkor sem lesz erősebb, vagy ellenállóbb, csak mert férfi vagy - az CSONT, ott nincs izom, ami "védje" a részt - a tarkód pedig különösen érzékeny terület.

De hogyha erőből lábon rúg egy ló, akkor is összeesel, hiába vagy edzett pasas, ugyanis kics.szettül fáj, és jobb esetben, ha a combot éri, egy-kéthétre szereztél egy zúzódást is, rosszabb esetben pl eltöri a térded.

Vagy tegyük fel, van egy 190 centis, 80 kilós férfi, aki bántani akar - hogyha sikerül tkön rúgnom, akkor a polcra teheti az erejét, mert a golyóit semmi sem védi :D A fej, tarkó, arc és ízületes részek ugyanilyenek.

dec. 19. 11:38
 7/8 kornel1980 ***** válasza:
100%
A férfiak csontjai is erősebbek, máshogy mondom más a csont és izomsűrűségünk, de egy ló rúgása kb ugyan olyan halálos egy nőre és egy férfira nézve egyaránt. Túl lehet élni, ahogyan egy autóbalesetet is, de nagyon sok változós az egyenlet.
dec. 19. 15:39
 8/8 A kérdező kommentje:
A hetes válaszoló azt hiszem, remekül összefoglalta a lényeget. Nem vagyok orvos, az anatómiához is csak felületesen értek, de a férfi és nő közt rendkívül jelentős biológiai különbségek vannak bizonyos területeken. Persze az egyenlet nagyon sok változón múlik.
dec. 22. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!