Este jelentkező derékfájás. Valaki tapasztalt ilyet?
Figyelt kérdés
Kezdem az elején. Kb egy háromnegyed éve megemeltem 2 darab 50 kilós zsákot. Egyik a jobb kezemben volt, másik a balban. Másnap elkezdett kicsit fájni a derekam, harmadnap már azt hittem meghalok, annyira fájt. Csak egyenesen tudtam feküdni és csakis a hátamon, az oldalamon szenvedés volt. Egy hétig volt ez, utána elmúlt. Később észre vettem, hogy esténként, kb 19-20 felé elkezd fájni a derekam minden egyes nap. Sétálni tudok, de ha kicsit hajolok annyira fáj, hogy majdnem össze esek. Néha kevésbé fáj, néha jobban, van hogy le kell feküdnöm és már nem mászkálhatok mert nem bírok sétálni sem, ülni meg főleg. Valaki tapasztalt hasonlót?
Én is így kezdtem, és mint kiderült, porckorongsérvem van. Vizsgáltasd ki minél előbb!!!!! Ha biztosra akarsz menni, akkor fektess be egy MRI vizsgálatra, magánúton 30-50 ezerből megvan a lelet egy héten belül (SZTK-ban fél-1 év a várakozási idő magára a vizsgálatra, addig sokat romolhat az állapotod, nem javaslom hogy ilyen tünetek mellett ezt megvárd)
A teljes sztorit szívesen leírom privátban, ha van rá igény.
dec. 10. 00:51
2/6 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam a sérvre, de sok helyen amit olvastam, hogy ahhoz nagyon sok fizikai megterhelés kell sok ideig. Nekem nem volt sok, fiatal is vagyok. Amit még olvastam, hogy lehet becsípődés amit szakemberrel kell rendeztetni mert helyre tudják tenni. Azért írtam ki ide ezt, mert sehol nem találtam erre választ. Csak este jelentkezik, változó, hogy mennyire fáj. Tanácstalan vagyok, a környéken pedig nagyon rossz minden téren az egészségügy így nem nagyon akarok orvoshoz menni ezzel egyelőre.
dec. 11. 14:11
3/6 anonim válasza:
Nem feltétlenül attól alakulhat csak ki, ha napi 3 tonnát mozgatsz át sajátkezűleg. Lehet oka öröklött hajlam, ülőmunka, meg még számtalan más dolog.
A családodban nem volt hasonló panasza korábban senkinek? Nekem középiskola alatt kezdődtek az első jelek, csak akkor érdemben nem lett utánajárva a dolognak. Szakorvosi vizsgálaton akkor neurológusnál voltam, aki elintézte annyival, hogy anyámtól örököltem a "derékfájósságot", e' van. Érted... mások milliókat meg házakat, én ezt. :D Óriási.
dec. 11. 14:42
4/6 A kérdező kommentje:
Nem tudok senkit akitől örökölhettem volna. Viszont középiskolában voltam gyakorlati helyen ahol sokat ültem és nagyon kényelmetlen volt a szék. Sokszor már nem bírtam ülni mert annyira fájt tőle mindenem. Lehet ez kezdte ki a derekam, az emelés meg csak rátett egy lapáttal. Néha úgy érzem, hogy jól át kellene ropogtatni mindenem.
dec. 11. 17:30
5/6 anonim válasza:
Budapesten tudok egy nagyon jó szakembert, jó szívvel ajánlom hogy látogass el hozzá:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!