Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Porckopas ellen valamilyen...

Porckopas ellen valamilyen segitseg?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Már több hónapja fájdalmat éreztem a térdemben terhelésre, guggolni nagyon nehezkesen tudtam, hosszu járás vagy állás után égő erzes volt a terdemben, ezért elmentem anyukámmal orvoshoz vele kivizsgaltatni, térdsebeszhez kuldott, aki megállapitotta hogy porckopas de nem nagyon tud vele csinalni, nem tudja mi okozhatta mivel 16 eves vagyok, semmilyen gyogyszert vagy kenocsot nem irt fel. Esetleg van valaki akinek szinten porckopasa van, ha igen tudna valami kenocsot, vagy hazi szereket/technikákat ajánlani amivel enyhiteni lehet a fajdalmakat? Elore koszonom! :)

16/L

dec. 7. 22:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
60%
Menjetek el ortopédushoz. A sebész műt, ha nem kell műteni ő mást nem csinál veled.
dec. 7. 22:49
 2/14 anonim ***** válasza:
13%
Porcot újjá lehet építeni, de ez sebészeti eljárás. Más nincs, legfeljebb kenöcsök, amik fájdalmat csillapítanak.
dec. 7. 22:55
 3/14 anonim ***** válasza:
40%
Neocartil
 4/14 anonim ***** válasza:
Milyen vizsgálattal állapította meg a kopást?
 5/14 anonim ***** válasza:
A térdsebész ortopéd szakorvos :)
dec. 7. 22:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy jó készítmény, ami segít rendben tartani az izületeimet, de én 76 éves vagyok! Szerintem menj el a háziorvoshoz, hogy vizsgálják ki, mi okozza, mert ez így nagyon nincs rendben. Küldjön oda, ahol tudnak ezzel valamit kezdeni.
dec. 7. 23:00
 7/14 anonim ***** válasza:

"A térdsebész ortopéd szakorvos :)"

Igen, de ő műt, nem mindenféle injekciós és egyéb kezeléseket végez, nem az ambuláns betegekkel foglalkozik, hanem akik műtétre várnak. Már persze ha állami intézményben volt.

dec. 8. 01:16
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Menj el ortopédiára.

A porckopást gyógyítani nem lehet, csak lassítani azt hogy tovább kopjon.

Erre van injekcio ami kitolti a terrt a ket csont kozott es nem er ossze tobbet. Ezaltal nem kopim. Kb 1-1.5évente ismételni kell.

És vannak azok a porcerosito keszitmenyek amik erositik a porc szerkezetét ezáltal nehezebben kopik az ütődéstöl. Ezt 3 honapig kell szedni maid 3 azünet megint szedni stb. Ilyen a glukozamin kondroitin szulfát és msm. De ez s emindenkinek válik be

És van az hogy abba kell hagyni minden térdet terhelő sportot. Pl futást

És van a gyógytorna ami segít megerősíteni a térdet tartó izmokat hogy kevésbé ütődjön

De kérd ki szakember veleményét

dec. 8. 08:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogy állnak a lábaid, nincs x lábad? Nekem az okozott porcpuhulást 30 pár évesen. Valóban hasznos legalábbis a vastus medialis nevű combizom megerősítése. Nem sportolsz? Az is okozhatja, a bátyám jégkorong kapus volt, és kb. 20 évesen lehetett volna neki térdprotézist berakni, de inkább felhagyott azzal a sporttal.
dec. 8. 08:29
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell keresni, hogy mi okozza a porckopást, mert az nem 16 évesekre jellemző. Belgyógyászati oka is lehet, vagy ortopédiai is, ahogy a 9-es írja.
dec. 8. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!