Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Majdnem megfulladtam a kajától?

Majdnem megfulladtam a kajától?

Figyelt kérdés

Pár hete ettem vinettáskenyeret es az utolsó falat után ittam rá kólát.

Álltam a konyhában, iszom a kólát és érzem hogy a nyelőcsövemben egy “blokk” van, nem megy le a kenyér, kb a nyelőcsövemben feleúton elakadás van es minden felfele tör gejzírként….

Kitátottam a számat, ösztönösen de ijedtemben felszisszentem, hiiiii hangot adva (soha ilyen nem fordult elő velem azelőtt)

Amíg mondtam hiiii, felszívódhatott volna a nyelőcsövembe a kaja es ott halok meg, egyedül, otthon.

Sajnos a hiii ösztönösen jött.

Szerencsére nem történt ilyen meg.

Abban az időben sok savam volt es arra tippeltem, hogy nyelőcsőgyulladásom es szűkületem van emiatt, amit igazolt is az orvos telefonon keresztül.

Közel voltam a halálhoz?

nov. 12. 21:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Azt akartam írni, hogy ha levegőt vesz (hii hang), akkor azzal nem tudja a beleragat ételt visszaszívni a szájába a nyelőcsövéből. Nem is ott áramlik a levegő és nem is abba az irányba, amerre szeretné.
nov. 13. 21:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha éppen akkor jött ki valami a nyelőcsövéből (ki tudja, milyen erőhatás miatt) amikor levegőt vett, akkor elvileg a levegő helyett beszívhatta pont a visszajött ételt. A légcső tetejéről az kerül be a légcsőbe, ami épp ott van, az mindegy hogy honnan került oda.

De ennek elég kicsi a valószínűsége, sok balszerencsének kellene egyszerre megtörténni.

nov. 13. 21:39
 13/15 A kérdező kommentje:
Így van 12 es, csak te érted
nov. 13. 21:53
 14/15 A kérdező kommentje:
10 es, a hiii hang az levegő beszívás nem kifújás! Es ezt írom 10 dszer hogy pont akkor jött fel a nyelőcsövemen visssza az étel!
nov. 13. 21:54
 15/15 Mad Max2 ***** válasza:

A nyelôcsôben elakadt kaja nem megy a tūdőbe... Vagy visszaōklendezed vagy ahogy enxhűl a nyelöcsô görcse a kaja bejut a gyomorba.

Akik kajátol fulladnak meg azok fèlre nyelik a kaját!Olyankor van az hogy sgigánál nem a nyelöcső hanem a lėgcsö 3s így a tüdő felė megy a cucc

nov. 14. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!