Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Majdnem megfulladtam a kajától?

Majdnem megfulladtam a kajától?

Figyelt kérdés

Pár hete ettem vinettáskenyeret es az utolsó falat után ittam rá kólát.

Álltam a konyhában, iszom a kólát és érzem hogy a nyelőcsövemben egy “blokk” van, nem megy le a kenyér, kb a nyelőcsövemben feleúton elakadás van es minden felfele tör gejzírként….

Kitátottam a számat, ösztönösen de ijedtemben felszisszentem, hiiiii hangot adva (soha ilyen nem fordult elő velem azelőtt)

Amíg mondtam hiiii, felszívódhatott volna a nyelőcsövembe a kaja es ott halok meg, egyedül, otthon.

Sajnos a hiii ösztönösen jött.

Szerencsére nem történt ilyen meg.

Abban az időben sok savam volt es arra tippeltem, hogy nyelőcsőgyulladásom es szűkületem van emiatt, amit igazolt is az orvos telefonon keresztül.

Közel voltam a halálhoz?

tegnapelőtt 21:46
1 2
 1/14 Mad Max2 ***** válasza:

Nekem gyakran megakad a kaja ha gyorsan eszem....évek óta

Orvosnál nem voltam emiatt gondolom ez valami nyelöcső görcs vagy ilyesmi lehet

tegnapelőtt 21:56
 2/14 anonim ***** válasza:
Sajnos gyakran félre nyelek, emiatt sokszor volt már halálfélelmem.
tegnapelőtt 22:02
 3/14 anonim ***** válasza:
Akkor tudsz megfulladni, ha a falat a nyelőcsöved helyett a légcsövedbe megy és akkora, hogy oda teljesen beékelődik. Ha tudsz hangot kiadni, akkor nem ez történt, csak megakadt a falat a nyelőcsőben. Attól nem tudsz megfulladni, de ettől függetlenül ijesztő és kellemetlen érzés.
tegnapelőtt 22:16
 4/14 A kérdező kommentje:
Igen, de amíg folyt ki a cucc addig szívtam befele a levegőt és azalatt bemehetett volna kaja oda
tegnapelőtt 23:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Különben a statisztika szerint elég sok ember hal meg így évente, fulladás által
tegnapelőtt 23:11
 6/14 anonim ***** válasza:

Folyadékot félrenyelve nem tudsz megfulladni, azt kiköhögöd, nem tud elakadni (tüdőgyulladást kaphatsz tőle persze).

Ha szilárd cuccot nyelsz félre és megszorul, nem tudod kiköhögni és teljesen elzárja a légutat, akkor megfulladhatsz (ha van ott valaki, esetleg még tud segíteni).

Azt nem tudom, hogy a nyelőcsőbe szorult kaja el tudja-e nyomni teljesen a légutat. Egyszer hallottam egy esetről, ahol valaki fogadásból egész kemény tojást próbált lenyelni, torkán akadt és megfulladt, de nem tudom pontosan hol akadt el a cucc.

tegnap 11:38
 7/14 A kérdező kommentje:

Hát igen, de ha FELSZÍVOM A NYELŐCSŐBŐL AMI VISSZAJÖN MERT MONDOM HOGY HÍÍÍ akkor bekerül a nyelőcső tartalma a légcsőbe.

A másik meg hogy azért fulladhatott meg a tojástól mert az a mérete miatt összenyomta a szomszédos légcsövet is ….

tegnap 15:13
 8/14 anonim ***** válasza:
48%
Nem tudod levegővétellel visszaszívni a légcsövedből. Ha szívod a levegőt, akkor azt a légcsöveden keresztül szívod a tüdődből.
tegnap 15:38
 9/14 A kérdező kommentje:
De a nyelőcsőből belemehet a légcsőbe! Ha feljön étel! Ne hulyeskedj!
tegnap 17:46
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha szívod a levegőt, az a tüdődbe megy, nem pedig belőle jön, nyilván. Szerintem a 8-as arra gondolt, hogy ha hangot adsz ki, akkor általában fújod a levegőt és nem szívod, így nem kerülhet étel a légcsövedbe a torkodból.

Ha te levegő beszívás közben adtál hangot és pont akkor jött volna ki a nyelőcsövedből egy olyan kemény kajadarab ami be tud ékelődni a légcsőbe és be is ékelődik, elzárja és nem tudod kiköhögni, na akkor megfulladhattál volna. De kicsit sok volt itt a "ha", szóval ennek elég kicsi az esélye.

Relatív sokan halnak meg evéstől megfulladva, de ez sok-sok evésből jön össze. Egyetlen evésnek nagyon kicsi a kockázata, csak sok kicsi sokra megy.

tegnap 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!