Mennyire normális, hogy nagyobb térdműtét után 3-4 héttel nem tudom felemelni a lábamat fekvő/ülő helyzetből?
Tehermentesítenem kellett 3-3,5 hétig. Elvileg most kezdhetném meg a terhelést, járást, a kisebb tornákat, komolyabb szintű torna majd 2 hét múlva kezdődik.
Viszont nem tudok izomerősíteni sem, mivel nem tudom önerőből mozgatni a lábamat, ha fekvő vagy ülő helyzetben vagyok.
Oldalra tudom csúsztatni, hajlítani tudom - amennyire a rögzítő be van állítva. Illetve álló helyzetben is tudom úgymond lóbálni, így szoktam picit combomat erősíteni, mert érzem közben, hogy az kellemesen feszül.
Lehet, hogy csak türelmetlen vagyok és kell néhány nap, amíg az apró mozdulatokra “beindul” a lábam? Mással volt ilyen?
Háát ez attól füg mi miatt mütöttéka térdedet.
Nekem pl anno volt 2 térd mütétem is
Az egyiknél ahol a teljes combizmom leszakadt és a térdkalácsomból is törtek le darabkák... Na ott nem tudtam megemelnia lábamat hanyatfekve, hason fekve megtudtam mert akkor ugye a lábam hátsó izma dolgozott.
Most nem fejteném ki mi volt velem, de a lényeg hogy a gyógytorna az ami gyakorlatilag rendberakott
Neked is kell menned gyógytornára, a gyógytornász fog segíteni hogy a lábad megerösödjön, mert most nem terhelted, igy azok az izmok is kicsit elsorvadtak amik amugy nem sérültek mega mütét miatt.
Tehát a gyógytornász segítsége kell mindenképp, magadtól ne nagyon variálj, csak azokata mozgásokat csináld amiketa gyógytornász javasol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!