Baleset után tűző és húzódrótot építettek a térdembe. Ez mennyire befolyásolja a térd hajlíthatóságát? Csinálom a gyógytornát itthon (gyógytornászhoz nincs lehetőségem eljárni), de egy pontot elérve már nem tudom jobban behúzni.
A vízszinttől kb. 20 cm-re tudom felemelni a térdem (a matrac és a térdhajlat közti távolság ennyi), jobban egyszerűen nem megy már kb 2 hete.
A műtét január legelején volt, azóta megy a torna minden nap, ettől tovább mégsem jutok. Ez a drótozás miatt van, ami majd csak annak kivétele után fog helyreállni? Vagy tovább kell erőltetni?
Kontroll majd csak jövő héten lesz, gyógytornára járni meg nem tudok. Tőlünk 600 m a buszmegálló, 3 km buszozás után újabb kb 700 m az egészségház. Ezt mankóval naponta megtenni oda-vissza nem lehet. Az embernek sem a lába, sem a csuklója nem bírná. A taxi drága, autó meg nincs.
Nem pontos diagnózisra voltam kíváncsi, hanem általános ismeretre, tanácsra, feltételezve, hogy vannak itt esetleg hozzáértő orvosok, gyógytornászok, van hasonlót megélt betegek.
Értelmetlen és/vagy hasztalan válaszokat köszönöm, de nem kérek...
Ha 20 évet voltál rahabon, akkor ennyi idő alatt már tudnod kellene, hogy egy adott berakott eszköznek legalábbis körülbelül milyen korlátai vannak. Nevezetesen, hogy a húzódrót csak pár cm-t "nyúlik"-e, vagy engedi-e a teljes térdhajlítást.
Ha egy fizikatanár 20 éve van pályán, és még előző este fel kell készülnie a következő napra Newton törvényéből, az nem való tanárnak...
Köszönöm.
"Baleset után tűző és húzódrótot építettek a térdembe."
Ezzel kezdtem. Ha valaki ezt nem tudja értelmezni, aki ráadásul elvileg "szakmabeli" is, nos...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!