Hogy kezeljem ezt a sebet? (lent folytatom)
Figyelt kérdés
Van egy kb 2 cm átmérőjű sebem. Sajnos nem tudott gyógyulni, mert olyan helyen van, ahol a ruhám állandóan dörzsöli. Napi szinten fertőtlenítem és tettem rá sebtapaszt, először Hansaplast, ami hozzáragadt a sebhez, utána Master Aid Forte Med sebtapaszt ez jobb, de minimálisan ez is tapad. Így viszont minden tapaszcsere alkalmával kezdődik előlről az egész. Most mit csináljak? Egyáltalán milyen gyakran kell cserélni a sebtapaszt? Eddig reggel-este cseréltem.aug. 22. 12:53
1/10 anonim válasza:
Elég naponta 1x fürdés után lekezelni és bekötni, de a patikában szigetkötszert kérjél. Ez több méretben van a kicsitől kezdve az egészen nagyokig. Ki tudod választani azt a méretet, amelyikkel jól tudod fedni a sebet és nem ér hozzá a ragtapasz. Mivel fertőtleníted? Ha már nem sárgás-zöldes gennyes, akkor töröld át hydrogénperoxiddal és miután megszáradt kend be valamilyen hámosítóval. Pl. Neogranormon, Bepanthen.
2/10 anonim válasza:
Betadine kenőcsöt szoktam tenni a csúnya, gyógyulni nem akaró sebekre. Általában beválik. Persze fedd le rendesen gézzel vagy valami ragtapasszal, különben a ruhádat is megfogja.
3/10 A kérdező kommentje:
Octeniseptet adtak a gyógyszertárban. Onnan van a ragtapasz is. Jól befedi a sebet a párnás része, azzal nincs baj de mégis beleragad kissé a sebbe (tehát maga a párna, aminek ugye nem lenne szabad). Véres, vízszerű nedv szivárog belőle.
aug. 22. 14:15
4/10 anonim válasza:
Nem igazán értelmezhető a 2 cm átmérőjű seb? Most akkor ez egy bőrhiány? Vagy milyen jellegű seb? Vágott, horzsolt, nyílt? Meg kell mutatni sebésznek, lehetséges, hogy van alatta egy dermoid cysta és amiatt van ez, az meg nem múlik el magától.
5/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen seb, először csak egy nagy piros folt jelent meg a bőrömön, azt hittem szúnyogcsípés, az szokott így kinézni nálam. Nem foglalkoztam vele. Aztán most kedden vettem észre hogy megjelent a közepén ez a kb 2 cm-es "belső kör" ami csúnya sötét színű volt (vörös-lilás). Tettem rá bepanthen kenőcsőt, majd később ahogy véletlen hozzáért a ruhám, hozzáragadt és lejött az a bőrdarab ami ott volt addig. Azóta van ez, mert vagy a ruhám ér hozzá vagy a sebtapasz "tépi" fel újra.
aug. 22. 15:56
6/10 anonim válasza:
Jó, figyu menj el orvoshoz, vagy bőrgyógyászatra vagy sebészetre, ez nem normális.
7/10 anonim válasza:
A Betadinet nem jó keverni Octenisepttel, úgyhogy akkor ne használd. A 6-os tanácsát fogadd meg. Azokra a szakrendelésekre beutaló nélkül is mehetsz.
8/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, csak gondoltam első kőrben nem oda rohanok, hanem megpróbálom magam megoldani, hisz ez csak egy kis seb, és nem vagyok híve annak, hogy mindennel rögtön az orvoshoz szaladgáljunk. Az octeniseptet meg a ragtapaszt is a patikus javasolta. De természetesen ha nem sikerül, hétfőn elmegyek orvoshoz.
aug. 22. 16:48
9/10 anonim válasza:
2. Betadine-t nem használunk hosszabb ideig sebekre, mert hátráltatják a hámosodást.
10/10 anonim válasza:
Mit teszel rá, hogy bele ragad? Normálisat vegyél. Minimum Mepore Pro.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!