Veletek is előfordult, ki hogy úszta meg a hőguttát?
Imádom a napot, a napozást és órákig szoktam feküdni a napon, habár fehérbőrű vagyok es könnyen égek le. De azert neha sikerül elérni egy barnább színt.
Idén kihasználtam a napsütést, amikor csak tudtam napoztam es jó színt kaptam.
Hozzátenném, hogy külföldön lakom es itt ki kell használni minden kánikula napot, mert ritkább.
Most 3 hete törtent egy furcsa dolog, már egy órája fekudtem a napon, (máskor 2-3 órát szoktam, még nagyobb kánikulában) amikor éreztem egy furcsa fáradtságot es nyakfájást. Tudtam h haza kéne menjek mert furcsán érzem magam, de alig volt erőm. Gondoltam a meleg miatt, ebben igazam is volt.
Végül hazavánszorogtam, az arcom vérvörös vlt es mire a házba értem, éreztem h iszonyú gyors szívverésem van, ami zavaró és ájulásérzés, kezdtem hívni a mentőket, de már nem ugrott be a számjuk, amnyira zavarodott lettem, éreztem h elájulok es alig tudom éberen tartani magam!
Azt hiszem közel voltam a halálhoz, de mire kijött a mentő, magamhoz tértem nagyjából.
Azt nem értem, hogy miert pont most törtenik velem ilyesmi, majdnem 50 évesen miert pont most ért utol amikor sokkal többet is ültem már napon, a 45 évem alatt….
Nem ennyire súlyosan, de jártam így napon biciklizés miatt. Nekem nem kellett mentő, de órákig hűtöttem magam.
Megváltozott valahogy a napsugárzás az elmúlt években, erősebb, mint azelőtt. Sokszor még este hétkor is érezni, hogy “harap” a nap. Másrészt, a korral a hőháztartásunk is romlik.
Nem vagy normális. Kánikulában tilos kimenni. Főleg órákat a 30+ fokban tölteni.
Én 29ben ájultam el a munkahelyen mert elromlott a légkondi
Megis mi a bolondság a napozásban?
Más is csinálja! Nem füvet árultam, napoztam. 2 es 3 as valaszoló!
Amúgy köszönöm a válaszokat!
Az a bolodnság ha 35 feletti hőmérsékletű helyen sokat tartózkodsz. Ellenjavallt egészséges embereknek is.
Sőt mo-n a javaslat kánikulában hogy 11 és 15 ora kozott mindenki keressen arnyekos legkondi helyet es ne menjen sehova
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!