Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Térdficamhoz nem lehet "kérni"...

Térdficamhoz nem lehet "kérni" gipsz helyett valami normális megoldást?

Figyelt kérdés
Volt egy térdficamom, és bekipszeltek bokától combig, nincs erre valami könnyebb, modernebb megoldás ? Pl. Ortézis vagy bármi?

2024. jún. 15. 06:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
El kell döntened, mi a jobb, ha neked kényelmes és nem ér semmit, vagy kényelmetlen és renbejön a térded! Ez nem kivánságmüsor és nem viccböl csinálják így!
2024. jún. 15. 07:58
 2/10 A kérdező kommentje:

Sajnos valahogy be kellene jutnom dolgozni, ami gipszben rohadt nehéz, de ha be tudnék jutni akkor már tudok dolgozni (nagyrészt ülő munka). Az a baj, ha mondjuk 4 hét gipsz és nem megyek dolgozni az nagyon nagy kiesés és kell a pénz... köszönöm azért a választ.

Valami ilyesmire gondoltam egy 10 kilós gipsz helyett:

[link]

2024. jún. 15. 08:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen más, a te esetedben nem ér semmit, ez a gipsz UTÁN esetleg segíthet még.

De a legtöbb ember begipszelve is jár munkába, ugyan nem írtad, miért nem lenne megoldható. Mivel a gipsz a munkavégzésben nem akadály, nem valószínü, hogy táppénzen lehetsz egész idö alatt.

Ha más nincs, egy ismeröst kérj meg, hogy vigyen oda (természetesn a költségeket fizetve), még mindig jobb, mintha elveszted a munkádat.

2024. jún. 15. 08:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Az 1 hét fekvőgipsz levétele után már lehet könnyített gipszet, vagy merevítős rögzítőt hordani. Nekem sokszor volt már ilyen. Szólni kell az orvosnak, hogy írja fel. Mert ez fizetős.
2024. jún. 15. 09:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Bocs, de ha annyira gáz, elmész táppénzre, és megkapod a fizud 70%-át. De mások is járnak gipszben melózni, ha nincsen akadálya a munkának, szóval nem értem, neked miért okoz nehézséget.

Én is mentem, kicsit lassabban, de maga a munkavégzésben egy járógipsz nem akadályozott.

2024. jún. 15. 10:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha térdkalács ficamod volt, ott a hangsúly a nyújtott helyzeten van. Nálunk egy hét után ha a beteg igényli, lecseréljük a gipsztokot egy ilyen ortézisre, de azt is nyújtott helyzetben fixáljuk, így ülni abban sem lehet kényelmesen. De ez csak akkor működik, ha a beteg nem veszi le magától! Amint leveszi, szétszakadnak a gyógyulóban lévő szövetek. Szóval ehhez kell az együttműködés.
2024. jún. 15. 20:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, közben voltam kontrollon ahol ugyanezt mondták, hogy majd lehet ilyen állítható ortézist kérni. Nekem most az a legfontosabb, hogy ne ez a rohadt nehéz gipsz legyen rajtam mert kínszenvedés megfordulni is benne, mert pont a térdkalácsom feszül és azt nyomja.
2024. jún. 15. 20:40
 8/10 anonim ***** válasza:

" pont a térdkalácsom feszül és azt nyomja"

Éppen ez a cél!

2024. jún. 15. 22:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem nem adtak. 1 hét gipszsín talptól combig aztán ugyanez csak körkörös gipsz még 4,5 hétig..

Na az volt nagyon nehéz. Mozdítani alig tudtam. Mikor rámtették és száradt na az durva volt….

Bár nekem is kellett így 80%ban párnákkal kitámasztva feküdtem.

Nem tudom te hogy tudsz mozogni benne. Egyedül felállni sem lehet ekkora gipszben.

2024. júl. 19. 10:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja és én a gipsz után kaptam ortezist. Az bokatol volt combig
2024. júl. 19. 10:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!