Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ez normális vagy menjek el...

Ez normális vagy menjek el vele a sebészetre?

Figyelt kérdés

Pont egy hete lett egy elég mély vágás a csuklóm környékén, mert bele estem az üvegben a munkahelyemen. azóta betadinnal bekenem minden este, cserélgetem a kötést reggel-este, meg minden fürdésnél meg mosom meleg vízzel és hagyom levegőzni is persze, szépen gyógyul, nincs elfertőződve sem, kezd összeforni is, üvegszilánk fix nem maradt benne. Viszont most nemrég a seb nyílás körűl el kezdett vékonyan eléggé lila lenni, máshol is vannak minimális sebek, egy mélyebb még van az arcomon de annak sincs semmi baja, csak ez az egy ami tényleg mélyebb és most elkezdet be lilulni olyan körvonal szerűen. Ez normális a gyógyulás során vagy menjek el vele a sebészetre?

Előre is köszi a válaszokat!

febr. 12. 22:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Menj! Mondjuk a táppénzt már buktad.
febr. 12. 22:30
 2/4 Bucskó Adrienn válasza:
Szerintem normális, a nyiltabb sebek során a seb széle hajlamos el vörösödni-lilulni és hamar hegesedni, pláne ha hagyod levegőzni. Ne áztassn meleg vízzel, a hegesedő szövetet szárazon kell tartani, kerüld vele a vizet és néha egy benedvesített vattával töröld át, majd szárítsd meg. Mindenesetre ha aggódsz menj el orvoshoz (ne a sebészetre, a már behegesedett széleket nem tudják összevarni, max ha nagyobb sebet csinálnak), mindig jó ha egy szakember eloszlatja a kételyeket és márcsak pszichológiailag is nagy segítség lehet.
febr. 12. 23:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Tetanusz miatt kellene.
tegnapelőtt 07:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Munkahelyi balesetet jegyzőkönyvben rögzíteni kell.
tegnapelőtt 07:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!